Люстрований головлікар військового госпіталю залишається на посаді

Люстрований головлікар військового госпіталю залишається на посаді

15.10.2014, 19:13

Головний лікар Чернівецького обласного госпіталю ветеранів війни та учасники бойових дій в Афганістані Манолій Мігайчук, якого нещодавно люстрували у сміттєвому баку працівники медзакладу і афганці, залишається на посаді. Про це розповіли сьогодні на прес-конференції в обласній раді за участю першого заступника облради Ярослава Курка, представників громадськості та трудового колективу.

- Головний лікар госпіталю під тиском написав заяву, потім її відкликав і зараз перебуває у відпустці, - повідомив представник департаменту охорони здоров’я ОДА.

Ветерани-афганці та трудовий колектив продовжують вимагати звільнення Мігайчука та заявляють про чисельні порушення з його боку під час перебування на посаді. Зокрема, про закупівлі ліків та харчів за завищеними цінами, конфліктну ситуацію в колективі, про те, що головний лікар брав на лікування людей, які не мали на те підстав, про постійний тиск на працівників.

- Контейнер для сміття — це мабуть, неправильно, - каже голова Чернівецької міської організації ветеранів Афганістану Ілля Горбатюк. - Але це сталося лише тому, що влада не діяла.

Активісти та медики нагадали, що конфлікт у госпіталі триває вже два роки — неодноразово зверталися до попередньої влади щодо його розв’язання, але комісії порушень у роботі головлікаря не знаходили. Як результат — відбулася "народна люстрація".

Перший заступник голови облради Ярослав Курко повідомив, що на найближчій сесії облради буде розглядатися питання про розірвання угоди з Манолієм Мігайчуком.

Джерело: molbuk.ua

1