Люстрація чи помста? У Кельменцях розгорівся скандал навколо місцевої лікарні (відео) ОНОВЛЕНО

Люстрація чи помста? У Кельменцях розгорівся скандал навколо місцевої лікарні (відео) ОНОВЛЕНО

07.12.2014, 00:00

Матвій Гаценко працював у Кельменецькій районній лікарні на технічних посадах майже 30 років. Але кілька років тому його посаду скоротили.

Через суд поновитися на роботі не вдалося. Тоді, каже, й почав "воювати" з головним лікарем, повідомляє телеканал ТВА.  

Про начебто зловживання у Кельменецькій лікарні стверджували й кілька десятків жителів району, котрі вийшли на акцію протесту.

За словами Матвія Гаценка, головний лікар не дбає про благоустрій медичного закладу, закупівлю нового устаткування. Натомість використовує реанімобіль для власних потреб та будує дачі. Головний лікар Кельменецької лікарні все заперечує.

 

 Особиста образа пенсіонера спричинила багаторічну війну між ним і головним медиком району. Нагадаємо, що Матвій Гаценко в одному з випусків "Тем дня" звинуватив лікаря Миколу Личука у численних зловживаннях посадовим становищем. Обладнання, мовляв, старе, приміщення не ремонтують, а працівники не отримують матеріальну допомогу.

- Тут у нас УЗД стоїть фірми "TOSHIBA" - найсучасніший, з усіма приставками. Тут є і кабінет патології шийки матки, де діагностується онкогінекологічна патологія. Достатньо підготовлені лікарі, і ми плануємо в цьому напрямку й далі працювати і розширювати можливості такого міжрайонного центру, - розповів Микола Личук, головний лікар Кельменецької ЦРЛ.

Сучасні мікроскопи та апарати для діагностики - все це лікар демонструє в процесі роботи на противагу тим фото зі старим і несправним обладнанням, які розповсюджує у ЗМІ Матвій Гаценко.

- Ми маємо у повному обсязі хімічні реактиви, які нам потрібні для лабораторних обстежень. За останні роки нам придбали такий апарат - гематологічний аналізатор, а також біохічіний аналізатор. Ми раніше не мали жодного бінокулярного мікроскопа, а зараз їх є аж чотири, - зазначила Наталія Варварюк, в. о. завідувача лабораторії.

- Ми отримали апарат у 2009 році. Це є мамографічна система М4, одна з останніх моделей, випущена американською фірмою. За цей час обстежено близько 3,5 тисяч жінок і до 50 чоловіків. За цей час виявлено приблизно 100 осіб з підозрою на онкозахворювання, підтвердилося приблизно 30%. Це тільки по Кельменцях, - підкреслив Василь Кушнір, лікар-рентгенолог.

Все це вдалося закупити за непростих умов, коли на капітальні видатки лікарням коштів держава не виділяє, каже головний лікар. Беруть на роботу і молодих фахівців, попри твердження пенсіонера про те, що там працюють лише ті, кому давно пора на відпочинок.

- Якщо брати за 5 останніх років, то до нас прибув 31 молодий лікар. На жаль, у нас є проблема, яку би мала вирішувати і державна адміністрація разом з Народною радою і громадськістю, - щодо забезпечення житлом, - сказав Микола Личук, головний лікар Кельменецької ЦРЛ.

- Колектив гарний, прийняли мене у свою сім'ю. Умови теж хороші, - зазначив Тарас Дутчак, лікар-хірург.

До перевірок у Кельменецькій районній лікарні завжди готові. Особливо бухгалтерія. Бо Матвій Гаценко у своїх скаргах завжди оперує цифрами. 

- Це фантастичні цифри, які не можуть підтвердитися. Якщо люди чи сам Гаценко оперують припущеннями, то ми оперуємо фактами, тобто у нас є документ, який підтверджує кожну цифру, - наголосила Алла Попович, головний бухгалтер Кельменецької ЦРЛ.

- Десятки комісій, які приходять. І це весь час ми кидаємо свою роботу і йдем засідати, беремо участь у цих конфліктах, - скаржиться Марія Крайня, акушер-гінеколог.

Про "війну" між головним лікарем і скаржником-пенсіонером знають і пацієнти лікарні. Кажуть, що нечисленний мітинг проти керівника закладу - провокація. 

- Ця людина, яка підбурила тих людей, напевно, їй щось не сподобалося. І на фоні цього все це так продемонстрували, - вважає Раїса, пацієнт лікарні.

Один пенсіонер, яким би активним він не був, не може опрацьовувати стільки інформації та писати скарги одна за одною у потрібні інстанції, паралельно організовуючи мітинги. У цьому переконаний головний лікар Кельменецького району Личук. За його словами, в районі є й інші недоброзичливці, котрі під ширмою активності пенсіонера намагаються усунути з посади очільника лікарні. Однак, Личук стверджує, боротиметься з ними винятково правовими методами.

Джерело: ТВА

1