Людина Яроша поспілкувалася з чернівецькими журналістами (+відео)

Людина Яроша поспілкувалася з чернівецькими журналістами (+відео)

21.09.2014, 01:04

20 вересня за дорученням Провідника "Правого сектора" Дмитра Яроша на Буковині з робочою поїздкою перебував командир Добровольчого українського корпуса "Правого сектора", головний командир ВО "Тризуб" ім. С. Бандери, полковник "Летун" Андрій Стемпіцький. Про це BukNews повідомив керівник ЧОО "Правий сектор", голова Проводу ЧОГСПО "Тризуб" ім. С. Бандери Володимир Рясов.

З журналістами полковник Стемпіцький поспілкувався в приміщенні Чернівецької ОДА. Того ж дня він мав зустріч з громадськістю в 14-му корпусі ЧНУ . 

Під час бесіди Стемпіцький розповів про Добровольчий корпус, які завдання доводиться виконувати бійцям Правого сектору в зоні АТО та подякував буковинським волонтерам за допомогу.

Про це повідомляє кореспондент БукІнфо.

За словами полковника, Добровольчий корпус не підпорядковується ні МВС, ні Міністерству оборони. З одного боку, це позбавляє бійців Правого сектору обіцяних державою пільг, з іншого – дає змогу самим визначати свою діяльність. Хоча Стемпіцький зазначив, що дії корпусу координуються із силовиками, однак з найбільшою бідою українського війська – генералітетом, справ не мають.

Відповідно і все забезпечення Правого сектору в зоні АТО – на плечах волонтерів. Андрій Стемпіцький за нагоди подякував й буковинським волонтерам, які нещодавно доставили вантаж допомоги до Добровольчого українського корпусу.

Командир корпусу також повідомив, що місцеве населення до Правого сектору ставиться переважно без упереджень. «Після звільнення населених пунктів, люди виходять, плачуть, кажуть: «Де ви були раніше?». Хоча трапляються й інші люди, зазомбовані. Але більшість жителів побачили, коли стріляють з Росії – вони не розбирають, де населені пункти, де війська. Просто луплять по квадратам», - зазначив Стемпіцький.

Він також прокоментував прийняті Парламентом закони 16 вересня, зазначивши, що закон про амністування терористів й особливий статус для окремих територій Донбасу – це зрада національних інтересів. Такий закон не принесе миру, а навпаки – започатковує довготривалий конфлікт, на зразок Приндністров’я.

БукІнфо (с)

1