Людей обурює, коли міліціонери з автоматами приходять вручати повістки, - Фищук

Людей обурює, коли міліціонери з автоматами приходять вручати повістки, - Фищук

19.02.2015, 12:31

У Чернівецькій області міліціонери зі зброєю приходили до людей вручати мобілізаційні повістки.

Про це у середу на прес-конференції повідомив голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук. 

Зокрема, губернатор розповідаючи про те, як пройшла перша його апаратна нарада у понеділок, повідомив, що буковинців обурили міліціонери з автоматами, які вручали повістки.

"Я попросив посадовців краще виконувати роботу. Пояснив їм, як тепер будемо працювати. Десь обурює людей те, коли міліціонери з автоматами приходять вручати повістки. Ми домовилися, щоби більше таких речей не повторювалося", - розповів голова ОДА Фищук.

Водночас він заявив, що не хоче, аби в області забирали до війська фахівців, які працюють на економіку Буковини.

"Також попросив, аби вони не приходили до підприємств і не чекали за прохідною, аби вручити повістки працюючим. Не можна сьогодні проводити мобілізацію серед техніків чи залучати ту техніку, яка працює на економіку області. На носі ж вже посівна кампанія. Не можна забирати спеціалістів, які мають це робити", - додав Фищук.

Як відомо, до мера Чернівців зверталися комунальні підприємства міста з проханням, аби їхніх спеціалістів не забирали на війну.

Наразі під час першого етапу чергової хвилі мобілізації призвали трохи більше 700 буковинців. Усі вони проходять військові навчання. Про це на брифінгу повідомив обласний військовий комісар Віталій Чурай.

- Перший етап плану мобілізації по нашій області ми виконали на 70%, відправили трохи більше 700 чоловік, - говорить Віталій Чурай. - З першого березня почнуться поставки військових на другий етап.

- Найкраще норми виконують у Кіцманському, Заставнівському та Вижницькому районах. Також непогано в останні дні почали працювати і в Глибоцькому районі. Трохи гірше виконує завдання обласний центр. А найгірша ситуація в Новоселицькому районі.

- Крім того, у нас проблеми щодо забезпечення офіцерами та лікарями. Ми виконали поставки офіцерів лише на 38%, а лікарів на 50%, - додав обласний військовий комісар.

Джерело: molbuk.ua

Нагадаємо, про те, що до нього додому приходили автоматники з повісткою, повідомив лідер  Чернівецького Автомайдану Олексій Коломієць. «Не розумію, чим удостоївся такої честі, що мені автоматчики повістку на поріг приносять. Я від служби в армії не ховаюсь. Мені, як і всім чернівчанам, можна надіслати запрошення і я з’явлюсь до військового комісаріату», - обурився громадський діяч.

1