Любов до музики сім’ї Романа Лупу — то любов до життя

Любов до музики сім’ї Романа Лупу — то любов до життя

14.11.2017, 16:48

Животворна симфонія мелодій і звуків супроводжує нас усе життя, повнить світ тією особливою красою, яка робить кожного, хто прилучається до неї, чистішим, досконалішим. Взагалі музика має незбагненну владу над людиною. На її крилах можна вознестись над світом, подолати роки і відстані, відчути незнані до того відтінки почуттів і емоцій. Магічну дію нотної гами незчисленну кількість разів випробував на собі викладач духових інструментів Глибоцької музичної школи Роман Ілліч Лупу, адже музика стала його професією і долею.

Ще з раннього дитинства Роман Лупу проявив особливі здібності. У родині батько грав на трубі, а дідусь — на скрипці. Вони й ввели малого Романа у чарівний світ, який так і промовляв, що у ньому життя прекрасне, а музика завжди поруч.

Роман Ілліч закінчив музичне училище у Дрогобичі і вже одинадцятий рік викладає. Найголовніше, що талант передався його дітям. Старший Іван закінчив музичну школу по класу „труба”, опісля — музучилище у Дрогобичі. Зараз викладає і паралельно навчається на першому курсі Одеської консерваторії.

Даниїл закінчує музичну школу по класу „саксофон” і наступного року планує поступати за цим фахом далі. Вибір між Чернівцями, Румунією та Молдовою, де перспектив більше.

Найменший із синів Антон другий рік навчається гри на скрипці у викладача Дмитра Ігната та п’ятий вокалу у Віри Франчук.

Трирічна донька Аннушка ходить до дитсадка. Батько вже помітив у неї хороші вокальні здібності і як підросте — дасть опановувати такий складний і прекрасний інструмент, як фортепіано.

Не раз на районних заходах, коли відкриваються куліси, ми чули заворожуючі мелодії у виконанні сім’ї Лупу. І ставало нам на душі тепло і затишно. А для них — це безліч репетицій, хвилювання перед виступом, їхнє життя. Недарма говорять, що мистецтво — це від Бога і від душі.

Лариса ДУЩАК.

1