Любківський розпише ще одну стіну в Чернівцях

Любківський розпише ще одну стіну в Чернівцях

03.05.2017, 11:30

Про це повідомила начальник відділу з питань охорони культурної спадщини у Чернівцях Олена Пушкова. Мурал створять на вході до нового мистецького центру, який розташований біля департаменту містобудівного комплексу на вулиці Богдана Хмельницького, 64.

Зовсім скоро в Чернівцях на вул. Б. Хмельницького зявиться новий мурал художника зі світовим імям Олега Любківського, місто отримає нову туристичну цікавинку. 

Довідково: 

 Нагадаємо, раніше Чернівецький художник Олег Любківський розписав в академічному стилі стіну будинку № 68 на вулиці Богдана Хмельницького. Це буде стара листівка з міською ратушею та Резиденцією, якій понад 100 років. 

1


КОМЕНТАРІ (2)

Настоящие художники творят и действительно работают на благо города и общества, а такие алко-нарики, как ПулАтайко...

Протягом довгого часу – напевно, з тих самих пір, коли відбулася Революція Гідності – багатьох буковинців бентежить скандально відома постать такого собі Тараса Полатайка. Того самого, який називає себе митцем, але за яким сучасних мистецьких акцій вже давно не спостерігається. Того самого, який з бажанням приймає участь у скандальних подіях і виглядає, скоріше, клоуном, аніж громадським діячем. Того самого, який поливає брудом і дешевою нецензурною лайкою в соціальній мережі Facebook людей, що протягом багатьох років плідно працюють на благо рідного міста.

Безглузді петиції пана Полатайка в інтернеті, «брєд» неадекватної людини, беззмістовні пости у соціальних мережах, безкультурна поведінка під час офіційних та культурно-масових заходів вже, напевно, ні для кого з чернівчан не є тайною. І лише тепер стало зрозумілим, чому і як він повернувся з Канади (чи, скоріше, його звідти «випхали»). Таке там нікому не до вподоби, адже для того, щоби бігати голяка чи щось таке інше, багато розуму чи мистецького знаряддя не потрібно.

Пан Тарас ніби офіційно ніде не працює, про його державні стипендії нічого не було чутно, і тут виникає питання: а на що ж він тут живе? На пенсію батьків чи на дотації добродіїв? Чи, може, він – «альфонс»?)) Відстежуючи те, кого він згадує у своїх опусах «а ля Фейсбук», можна припустити, що хтось на когось його цькує...

Дивно й те, що цей псевдомитець примудряється «тегати» у своїх постах як голову Чернівецької міської ради, так і багатьох відомих у Чернівцях людей. І тут цікаво, як вони відносяться до його «пасажів» та зухвалої «нецензурщини», яка попахує вживанням дивних специфічних речовин, адже в багатьох випадках (вірніше, у більшості) його опуси – справжня нісенітниця, набір фраз без глузду, приправлений відбірною брудною лайкою.

І, найголовніше, маємо кілька питань до Чернівецької міської ради: цікаво, хто клопотав про надання «митцеві» приміщення для невідомо-незрозумілих дійств? Як пан Полатайко опинився у нинішньому «Бункері» і хто його лобіював? Ну, і що саме було презентовано чернівчанам зі світу культури й мистецтва в цьому «Бункері»?

 

Наскільки нам відомо з офіційних документів, пан Полатайко до того ж нічого не платить за оренду приміщення, а за комунальні послуги має ну дуже солідні борги...

avatar

Мирча

03 травня 2017 13:03

каримова . осадчук . степанова.валерик сиротюк.

avatar

шлендра

04 травня 2017 16:23