Луценка переконували не змінювати Якимчука

Луценка переконували не змінювати Якимчука

19.04.2017, 01:42

Колишній прокурор Чернівецької області Микола Якимчук не брав участі у "контрабандних" обородках на Буковині, але і не "чистив" область від них.

Про це сьогодні під час представлення нового прокурора Чернівецької області Олега Соболя заявив генпрокурор Юрій Луценко. 

Він заявив, що з великою повагою ставиться до колишнього прокурора Буковини Миколи Якимчука.

"За моїми даними, які базуються не лише на службовій інформації, але й на інформації багатьох моїх друзів, які проживають тут, пан Якимчук не був задіяний і не вліз у фінанси, здобуті контрабандою. І це добре. Але цього дуже мало. Коли мене переконували його не змінювати, приводився аргумент, що, мовляв, не соромно в Чернівцях сказати, що тут прокурор, який не бере участі в оборудках. Це дуже добре, але я хотів, щоб ці оборудки були предметом атаки прокурора. Він не може лише сам бути чистим. Цього мало. В нього була посада, яка вимагала "чистити" область", - сказав Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Все буде фен шуй! Прізвище Кушніра згадували також під час представлення попереднього прокурора Буковини

"Відтак я довго шукав людину, яка могли би виконати цю роботу, і зупинився на кандидатурі Олега Соболя, уродженця Львівщини, який працював рівно 9 місяців прокурором Рівненської області. За час цієї роботи жодного стосунку до контрабанди бурштину не мав, але за час керування "бурштинова" мафія понесла серйозні втрати", - додав генпрокурор.

"Можу відверто сказати, що це прецедент для мого рідного краю, коли заступника обласного прокурора не тільки виводили в наручниках з робочого кабінету, бо він за версією слідства, і вже зараз знайомиться з відповідним обвинувальним актом, очолював "дахування" незаконного видобування бурштину", - сказав Луценко, додавши, що безпосередню роль у боротьбі з "бурштиновою" мафією на Рівненщині зіграв зокрема Олег Соболь.

Джерело: molbuk.ua

1