Лоукостери Wizz Air і SkyUp зможуть літати  з Чернівців тільки після реконструкції і модернізації смуги для чого потрібно понад 27 мільйонів гривень

Лоукостери Wizz Air і SkyUp зможуть літати з Чернівців тільки після реконструкції і модернізації смуги для чого потрібно понад 27 мільйонів гривень

25.03.2019, 16:59

Лоукост-компанії Wizz Air і SkyUp можуть розпочати польоти з аеропорту "Чернівці" лише після реконструкції та модернізації злітно-посадкової смуги, на що необхідно приблизно 1 мільйон доларів.

Про це в інтерв’ю DATA.UA повідомив секретар громадської ради при Державіаслужбі Богдан Долінце.

"Основна проблема – стан інфраструктури. Якщо говорити про лоукост-перевізників, то вони використовують все частіше літаки до 5 років, і вони розраховують на експлуатацію літака практично в ідеальних умовах при високій якості злітно-посадкової смуги. Поганий стан смуги відгукується на стані деталей і може призвести до подорожчання ремонтних робіт, що для лоукост-компаній є неприйнятним", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попри проблеми зі злітною полосою Порошенко анонсував нові міжнародні рейси Wizz Air з Чернівців

За словами експерта, аеропорт "Чернівці" має хороший туристичний потенціал у зв’язку з тим, що його розташування є близьким до Карпат.

"Залучення міжнародного перевізника може вирішити проблему сезонності, яка є у більшості українських регіональних аеропортів. Без регулярних рейсів такі аеропорти існують від сезону до сезону. У зимовий період, коли туроператори перестають літати, у аеропортів починають накопичуватися борги", - каже Богдан Долінце.

Автор: Ирина Крицкая

Джерело: https://data.ua/ 

1