Лісівники запросили буковинських журналістів відзначити професійне свято на гірських туристичних маршрутах Вижниччини

Лісівники запросили буковинських журналістів відзначити професійне свято на гірських туристичних маршрутах Вижниччини

07.06.2017, 19:40

У День журналіста, який святкували вчора, 6 червня, Чернівецьке обласне управління лісового господарства та державне підприємство «Берегометське ЛМГ» запросили працівників буковинських ЗМІ ознайомитися з найцікавішими туристичними об’єктами, розташованими на території лісового фонду лісгоспу. Разом з журналістами захоплюючу подорож туристичними маршрутами серед гірських краєвидів здійснив міський голова Чернівців Олексій Каспрук.

Зауважимо, що Берегометське ДЛМГ, перше і поки єдине в країні серед лісогосподарських підприємств, офіційно зареєструвало одним із видів своєї статутної діяльності розвиток лісового гірського туризму та рекреації. Завдяки ентузіазму, невтомній праці та високому професіоналізму Тетяни Тирон, керівника управління лісмисливгоспу з туризму і комунікацій, лісництва Берегометського ДЛМГ сьогодні мають можливість надавати відпочивальникам та туристам послуги з високим рівнем комфорту в затишних будиночках лісника, знайомити їх з привабливою природою лісових угідь, включаючи екскурсії лісовими фірштегами (стежками), унікальними пам’ятками природи, заповідними місцями, яких чимало в лісових масивах Вижниччини.

Тож журналісти області відзначили своє професійне свято біля містичної скелі Мольфара, у рекреаційному куточку «Водограй», що в урочищі Борсуки (Гірсько-Кутське лісництво), де можна купатися у гірському водоспаді. А також побували у рекреаційному містечку «Лісовичок» з магазином екопродукції та альтанками (на в’їзді в смт. Берегомет), побачили в урочищі Козишино Лопушнянського лісництва приватне форелеве господарство, де, зокрема, розводять мальків струмкової форелі для зариблення гірських річок.

- Ми прагли не тільки продемонструвати журналістам наші успіхи у розвитку гірського туризму та дивовижні краєвиди вижницьких Карпат, але й наголосити на тому, що лісівники бережуть такі унікальні місця в лісових масивах краю, охороняють їх та розвивають довкола них туристичну інфраструктуру, – зазначає Тетяна Тирон.

Урочиста частина заходу з привітаннями журналістів від імені лісівників області та керівників Чернівецької мерії відбулася в дружній атмосфері на мисливській базі ДП «Берегометське ЛМГ», що в урочищі Майдан поблизу села Мигово Вижницького району. - Професія журналіста змушує працівників ЗМІ у пошуках новин, сенсаційної інформації, при підготовці аналітичних статей також ходити незвіданими і крутими стежками, – каже в. о начальника ЧОУЛМГ Роман Череватий. – Ми, лісівники, цінуємо працю журналістів. В день їх професійного свята бажаємо успіхів у роботі, з честю нести суспільству слово правди у своїх інформаційних матеріалах.

Прес-служба Чернівецького ОУЛМГ

1


КОМЕНТАРІ (1)

Свято журналістам безперечно треба!!! Але ентузіазм і "професіоналізм" цього крівника від туризму пора вже направити на роботу, щоб приносити доходи підприємству, бо піаритися на готовому що зробили лісничі, не мішки таскати.  Воно транжирити грошенята завжди легше ніж заробляти, а поки  таке спостерігається саме в цьому управлінні лісмисливгоспу.

avatar

Лісівник

08 червня 2017 13:01