Лісгоспи Чернівецької області відмовилися надавати транспорт для перевезення речових доказів своїх можливих зловживань

Лісгоспи Чернівецької області відмовилися надавати транспорт для перевезення речових доказів своїх можливих зловживань

19.10.2017, 22:36

Знову увага громадськості прикута до рубки в Кіцманському лісі. Як розповів депутат міської ради Ігор Литвинюк, те, що представники лісгоспу влітку узгодили з частиною активістів рубку деяких дубів, не означає, що вони роблять це без порушень. Найпоширеніші схеми — це зменшення у документах діаметру стовбурів, внаслідок чого фактично зрубується більше, ніж документується. Також ділову та напівділову деревину можуть записувати як дрова, а різниця в ціні — значна. Активісти попередньо підрахували, що зрубано близько 200 кубів деревини. Як повідомив Ігор Сильвестрович, на місце рубки виїжджали керівник Кіцманської місцевої прокуратури Андрій Никифорук і начальник Кіцманського відділу поліції Віталій Гросу. Порушено кримінальне провадження, проводяться слідчі дії.

Заступник начальника — начальник слідчого відділу Кіцманського відділу поліції Степан Гулько розповів, що 19 жовтня правоохоронці проводили огляд, маркування зрізаних дерев, визначення категорії деревини, а спільно з представниками лісництва — вимірювання діаметру стовбурів. Уся зрізана деревина на час слідства буде вилучена, адже судом накладено на неї арешт.

Проте знайти спеціалізований автомобіль, який би вивіз стовбури на місце тимчасового зберігання, виявилося непросто. Ігор Литвинюк розповів, що практично всі лісгоспи Чернівецької області відмовилися надавати транспорт, мотивуючи це тим, що вантажівки поломані або їх взагалі немає в підприємств. За сприяння правоохоронців спецавтомобіль таки вдалося знайти в приватному секторі і деревину після обмірів на час слідства вивезуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кіцманському лісі виявили сімдесят шість зрубаних дубів

Нагадаємо, що нещодавно очільника лісового та мисливського господарства Буковини затримали під час хабара начальнику УЗЕ НПУ у сумі 10 тисяч доларів США. Гроші призначалися за невтручання правоохоронців у справи лісового обласного відомства: неперешкоджання діяльності та непроведення відповідних перевірок, і таку суму правоохоронцям чиновник обіцяв сплачувати щомісяця. Тобто якщо керівник галузі мав такі кошти для хабара, значить йому давали кошти з підлеглих підприємств, а їх могли заробити, нелегально продаючи деревину. Цей факт додатково викликав пильну увагу з боку громадськості та правоохоронців до роботи лісгоспів.

І хоч влітку за заявою начальника Чернівецького лісгоспу проти депутатів та активістів з Кіцманя була порушена справа за «перешкоджання господарській діяльності», людей це не залякало. Справа після розслідування була закрита за відсутністю складу злочину, а громадськість не відступилася.

І справа не лише у лісі та вирубках. Люди, громада мають контролювати та слідкувати за роботою різних установ і організацій, де існує корупція, зловживання, присікати свавілля чиновників. Лише тоді будемо мати демократію не лише на словах, а й у справах. 

Джерело: http://freelife.cv.ua/

1


КОМЕНТАРІ (1)

хочу ...хочу ....катувати та начхати на закон . ... читати не вміє , писати  не вміє а керувати ця срано хоче !!

avatar

20 жовтня 2017 11:43