Лікар Малишевський прийшов підтримати буковинських медсестер

Лікар Малишевський прийшов підтримати буковинських медсестер

15.09.2016, 21:33

Сьогодні  у Чернівцях відбувся 10-й Всеукраїський конкурс «Ескулап-професіонал – 2016».

Медсестри з Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізської, Івано-Франківської, Київської, Луганської, Ліьвівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернігівської та Чернівецької областей змагалися за звання найкращої.

Цьогоріч традиційний конкурс приймає Буковина, адже у минулому році перемогла наша землячка. Минулого року старша медична сестра відділення хірургічної стоматології Чернівецької обласної клінічної лікарні Майя Теперчук перемогла у такому ж конкурсі в Луцьку. 

Голова постійної комісії Чернівецької обласної ради з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх сімей Ігор Малишевський завітав підтримати буковинських медсестер.

Про це повідомляє ЧОР: Комісія з питань медицини, соц.захисту та АТО

«Медсестри – ті фахівці, без котрих медицина просто не існуватиме. А подібні конкурси професійної майстерності необхідні нам, медикам. Це значно підвищує престиж професії.  Варто відзначити, що окрім того, що медсестри є зв’язківцем між пацієнтом та лікарем, вони, в сучасних реаліях, зробили вагомий внесок в процеси АТО. Скільки хлопців своєчасно отримали від них негайну допомогу, скільки поранених на реабілітації продовжують її отримувати – не полічити. Учасницям конкурсу хочу побажати перемог та визнання їхніх заслуг. І загалом працівникам сестринської ланки медицини хочу побажати достойних зарплат», - сказав Ігор Малишевський.

Як розповіла голова Асоціації медичних сестер Чернівецької області Віоріка Рошка, цей захід схожий на Євробачення – та конкурсантка, яка здобуває перемогу, наступного року приймає захід у своєму місті.

За звання «Найкращої медсестри України 2016 року» 23 учасниці змагатимуться впродовж двох днів. Медсестри мають продемонструвати свою професійну майстерність – теоретичні знання, практичні навички з терапії, педіатрії та хірургії.

Ярослава приїхала до Чернівців з Тернополя. Дівчина щиро вірить у свою перемогу, адже для цього багато готувалася.

«Було дуже багато недоспаних ночей, багато тривоги, але сьогодні мені вже трошки краще, налаштувалася», – ділиться учасниця конкурсу.

Конкурсантка Марина готувалася до дійства два місяці. Очікує, що переможе найкращий.

«Як варіант, це буду я», – каже дівчина.

http://chv.tv/

1


КОМЕНТАРІ (3)

Хiба вiн лiкар?

avatar

15 вересня 2016 19:46

https://durdom.in.ua/uk/main/article/article_id/27296.phtml

avatar

https://durdom.in.ua/uk/main/article/article_id/27296.phtml

15 вересня 2016 21:08

Так воно ж зі своєю Кобевчихою зсирали цей захід і чого тоді поперся. Популіст чи просто сука ?

avatar

Дон

16 вересня 2016 17:11