Ляшко піарився на Іво Бобулі

Ляшко піарився на Іво Бобулі

17.01.2018, 19:25
Моніторинг дотримання стандартів інформаційної журналістики в новинах прайм-тайму «Інтера», «1+1», СТБ, ICTV, «України», «UA: Першого», «112 України» та 5-го каналу впродовж 1–6 січня 2018 року.

Після перегляду новин першого тижня року хочеться побажати, щоби канали тримали планку на пониження кількості новин з ознаками замовності. Адже в ці дні їх було вдвічі, а то й утричі менше, ніж у звичайні тижні минулого року. Поки політики відпочивають, цитували їх переважно із Фейсбуку, а приводів для піару було небагато. Аби привернути до себе увагу, Ляшкові навіть довелося цитувати Іво Бобула.

Найбільше уваги й зусиль знадобилося кореспондентам для висвітлення вбивства юристки Ірини Ноздровської. Ще однією резонансною новиною став конфлікт із УПЦ МП в Запоріжжі через відмову священика відспівувати малюка, хрещеного в церкві Київського патріархату. Хоча інцидент збурив акції по всій країні, від початку за розвитком подій стежили тільки СТБ та «1+1».

 Решта тематичних матеріалів були доволі передбачуваними та стосувалися законодавчих змін, що набули чинності з 2017 року. Більшість каналів із різною оперативністю проводили експерименти щодо нових правил на дорогах, або ж розповідали, як тепер потрібно сортувати сміття.

В ефірі з’явилися нові для праймових випусків обличчя. На каналі «Україна» 4-5 січня вів прайм-тайм Віталій Школьний, який раніше вів ранкові новини. А на «Інтері» з 5 січня з’явився Олександр Просяник, який раніше вів новини на «UA: Першому».

На каналі «Україна» — новина, яка насправді ніяка не новина, із Фейсбуку Олега Ляшка. Привід у тому, що він прокоментував слова народного артиста Іво Бобула. Про що й коли була сама заява співака, ведуча Анна Панова розповідає дуже стисло, тож розуміємо, що не в ній суть. Головна увага тут Ляшкові: «Олег Ляшко на своей странице в Facebook: Иво Бобул абсолютно прав — из украинцев лепят нацию дебилов, управляемых извне. Но я не позволю превратить нашу большую страну в сырьевой придаток сильных мира сего. Мы — могущественная нация, которая обязательно выборет свое право на достойную жизнь в современном глобальном мире, не потеряв собственной идентичности».

Зоя Красовська

Джерело: http://www.osvita.mediasapiens.ua/monitoring/daily_news/lyashko_piarivsya_na_ivo_bobuli_monitoring_telenovin_za_16_sichnya_2018_roku/

1