Леонардо ді Капріо пожертвував рекордні $10 мільйонів для української армії: береже пам’ять про бабусю з України

Леонардо ді Капріо пожертвував рекордні $10 мільйонів для української армії: береже пам’ять про бабусю з України

08.03.2022, 09:50

Світова спільнота об’єдналася, щоб підтримати Україну. Багато голлівудських зірок надсилають великі суми, щоб підтримати країну у боротьбі з агресором. Серед них і Леонардо ді Капріо, який пожертвував поки що найбільшу (серед озвучених благодійниками) суму — $10 мільйонів на потреби ЗСУ, повідомляє GSA News.

Оскароносний актор часто розповідав, що має українське коріння, адже його бабуся, Гелен Інденбіркен (уроджена Олена Смирнова) колись жила в Одесі. Вона емігрувала до Німеччини з родиною перед Жовтневим переворотом, і залишалась там під час Другої світової війни. Матір Лео народилась у Берліні у бомбосховищі під час авіанальоту. Пізніше родина переїхала до США та оселилися у Нью-Йорку.

Актор завжди згадував бабусю з особливою любов’ю та повагою, захоплювався її силою волі та був упевнений, що її характер загартували випробування, що прийшлись на молоді роки. Він часто підкреслював, що саме її виховання багато у чому вплинуло на нього і сформувало його особистість.

Актор вирізняється серед своїх колег не лише неповторним талантом та харизмою, а й щедрістю та чуттєвістю. Ді Капріо регулярно підтримує благодійні фонди, які опікуються дітьми та збереженням природи, особливо зірка “Титаніку” цікавиться темою екології.

Крім того, Ді Капріо є послом доброї волі ООН із 2014 року.

Окрім іменитого актора до підтримки України долучилася ще одна голлівудська зірка, яка народилася у Чернівцях – акторка Міла Куніс.

Знаменитість, яка ще в дитинстві емігрувала до Штатів, разом із чоловіком Ештоном Катчером пожертвувала три мільйони доларів для допомоги біженцям.

 

 

1