'В пріоритеті також митниця': ламати і реформувати систему буде новий прокурор Чернівецької області Адріан  Дутковський

"В пріоритеті також митниця": ламати і реформувати систему буде новий прокурор Чернівецької області Адріан Дутковський

07.11.2019, 16:42

У Чернівцях сьогодні представили нового прокурора Буковини. 

Як передає журналіст Інформаційного агентства АСС, на цю посаду призначили Адріана Дутковського.

Представляти нового прокурора приїхав заступник генпрокурора, головний військовий прокурор Віктор Чумак.

Адріан Дутковський розповів про головні кроки на посаді.

"Люди не довіряють прокуратурі і правоохоронцям в цілому. Люди тікають через недовіру до правоохоронної системи. До цього причетні всі. Це сьогодні розуміє і глава держави, і люди, які поряд з ним. І хочу сказати, що якщо у нас з вами не вдасться зламати цю систему, то навряд чи в когось іншого вийде це зробити", - сказав Віктор Чумак.

Також, Віктор Чумак зазначив, що наразі необхідною є реформа прокуратури. За його словами, ця реформа для того, щоб у прокуратурі залишилися працювати лише ті люди, які діють професійно, а не йдуть у прокуратуру для власної вигоди.

«Головне завдання реформування органів прокуратури – сформувати прокуратуру з людей, які точно знають для чого вони там працюють. Не для себе, а для суспільства. Кожен має виконувати свою роботу чесно та добросовісно»,– наголосив заступник Генерального прокурора – Головний військовий прокурор.

"Після першого етапу тестування прокуратури відсіялося 25-27% працівників. На другому етапі тестування не склали вже менше працівників. Останній етап буде тестом на доброчесність. Суддями будуть представники громадськості", - каже головний військовий прокурор.

Заступник генерального прокурора України Віктор Чумак заявив, що керівний склад прокуратури Чернівецької області добре обізнаний із проблемами, які необхідно їм вирішувати на Буковині.

"Тільки що зустрічався з керівниками правоохоронних органів правоохоронних структур області – теж зрозуміло, практично. І ситуація з криміногенною ситуацією в області, ситуація з контрабандою, з вирубкою лісу – ситуація складна. З питаннями визначення свободи совісті та релігійних переконань – непроста ситуація. З подвійним громадянством, з питаннями кордону – це все зрозуміло, і я розумію той рівень складності, який є на сьогодні в Чернівецькій області", – повідомив Чумак.

Він додав, що все, що залежить від прокурорів обласної прокуратури, вони "робитимуть на місці", а щодо всього іншого Чумак "точно передасть генеральному прокурору, аби він тримав це на державному рівні".

"Я думаю, що кожен просто має виконувати свою роботу. Нормально, доброчесно і по совісті", – сказав заступник генпрокурора.

 У свою чергу Адріан Дутковський висловив подяку за довіру та запевнив, що готовий докласти максимум зусиль задля формування нової якісної прокуратури, яка матиме повагу та довіру від суспільства. Новий керівник прокуратури Чернівецької області контролюватиме втілення реформи на Буковині.

«Я розумію, що ні я, ні колектив прокуратури області не маємо права підвести суспільство. Прокуратура області якісно виконуватиме функцію координації діяльності правоохоронних органів регіону. На кону моя репутація та репутація органів прокуратури області», – підкреслив новопризначений прокурор Чернівецької області.

 "Ми не маємо права підвести керівництво держави, працівників прокуратури і звичайних громадян. Прошу ЗМІ об'єктивно висвітлювати діяльність органів прокуратури. Будемо розслідувати все, що є в нашій компетентності. В пріоритеті також розслідування можливих порушень на митниці", - сказав Адріан Дутковський.

Довідково: Адріан Дутковський народився 30 червня 1981 року у м. Львові. В органах прокуратури працює з серпня 2003 року. Працював помічником прокурора та старшим помічником прокурора Пустомитівського району Львівської області, помічником прокурора Львова, прокурором відділу та начальником відділу нагляду за додержанням законів про адміністративні правопорушення управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури Львівської області, заступником та виконувачем обов’язків першого заступника прокурора м. Львова, прокурором Яворівського району Львівської області, прокурором Франківського району м.Львова, заступником прокурора Жовківського району Львівської області. Усі новини є в Telegram З жовтня по грудень 2014 р. – начальник відділу нагляду за додержанням законів органами внутрішніх справ при провадженні досудового розслідування злочинів проти життя та підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури Львівської області. З грудня 2014 р.–  заступник прокурора Чернівецької області.

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

1