Київський дослідник популярно пояснив, чому туристи поїдуть в Ботошанський повіт Румунії, а не в Чернівецьку область

Київський дослідник популярно пояснив, чому туристи поїдуть в Ботошанський повіт Румунії, а не в Чернівецьку область

06.02.2015, 00:02

"На жаль, ставлення українських чиновників до туристичної галузі при всіх владах можна охарактеризувати як формальне, а іноді і відверто недбале. Київський дослідник О.Пінтескул, порівнявши програми розвитку туризму Чернівецької області та сусіднього Ботошанського повіту Румунії (території ці близькі за площею, що ж до населення, то переважає Україна), прийшов саме до такого невтішного висновку.

Зокрема, якщо в повітовому документі це власний фірмовий титульний бланк з назвою документа та містом видання (у форматі PDF з підписом відповідальної особи; цей формат є усталеним у країнах ЄС), то його український аналог виконано в звичайному форматі документа Microsoft Word і без електронного підпису керуючого справами облради. Тож документ такого типу може бути легко змінений особою, що має доступ до інформації. Таке оформлення є неприйнятним для співпраці з іноземними партнерами та інвесторами. Крім того, румунська програма виділення коштів групується не за напрямками, а за адміністративно-територіальними одиницями (містами, комунами та повітом у цілому).

В українській програмі не згадується про розвиток туристської інфраструктури області. Тоді як у румунській цьому питанню приділяється чимала увага — визначено перспективні проекти, на які планують виділяти кошти з європейських фондів, розписано участь у розвитку місцевого туризму неурядових (громадських) організацій".

Це уривок зі статті "Ви серйозно чи по-вкраїнському?". Автор Ігор Винниченко.

Статтю опубліковано в газеті Дзеркало тижня. - № №3, від 30 січня 2015.

1


КОМЕНТАРІ (3)

Чого дурний, бо - бідний, чого бідний, бо - дурний! (народна мудрість)

avatar

Чернівчанин

05 лютого 2015 22:54

avatar

Dmytro Oleksjuk

05 лютого 2015 23:39

avatar

Dmytro Oleksjuk

05 лютого 2015 23:39