Київ проігнорував вимоги буковинців щодо звільнення проросійського Лієва

Київ проігнорував вимоги буковинців щодо звільнення проросійського Лієва

04.05.2014, 21:20

Буковинці адресували до очільників країни звернення з проханням звільнити Лієва, однак на нього так і не відреагували.

Поняття люстрації в нинішніх українських реаліях стало таким неоднозначним, що цілком втратило своє первинне значення. Хай би як сумно було це визнавати, та люструють у нас на замовлення і лише обраних. Власне, таке враження складається з огляду на низку резонансних прикладів, коли під гаслом очищення від корумпованих і проросійськи налаштованих елементів попереднього режиму з посад усувають просто небажаних осіб.

Яскравий приклад – люстрація призначеного після революції керівництва «Першого національного» телеканалу. Справа усунення з посади гендиректора каналу Олександра Пантелеймонова зчинила чимало галасу і показала цілковиту неспроможність тверезо мислити та поводитись адекватно тих, хто дорвався до влади. Нагадаємо, у гучній люстрації Пантелеймонова брали участь депутати-«свободівці» Ігор Мірошниченко, Богдан Бенюк та Андрій Іллєнко. Нардепів новий гендиректор не влаштував тим, що транслював у режимі реального часу увесь процес приєднання Криму до Російської Федерації.

Хай там як, та вже незабаром обличчя у керівництві телеканалу замінили на нові. Гендиректором призначили Зураба Аласанію, а його заступником – добре відомого буковинцям Олександра Лієва. Власне, постать другого на цій посаді породжує чимало запитань.

Олександр Лієв народився у м. Ухта Республіки Комі (Росія). У Чернівцях його знають як чиновника високих рангів – свого часу він був заступником керівника апарату Чернівецької ОДА, директора ДП «Чернівецький облавтодор», керівником головного управління регіонального розвитку, архітектури та інфраструктури Чернівецької ОДА. З 2009 року і до початку кримських подій він займав посаду міністра курортів та туризму Автономної Республіки Крим. Окрім вражаючого послужного списку посадовця, цікавим є і перелік гучних кримінальних справ, зокрема і за розкрадання бюджетних коштів.

Та дивує інше. Олександр Лієв є проросійськи налаштованим і не приховує цього. Наприклад, під час окупації Криму він публічно (в ефірі республіканського телебачення та на своїй сторінці у соцмережі) підтримував та виправдовував анексію півострова. Окрім того, заявляв, що Крим має право стати самодостатнім, а центральна влада у Києві не розуміє і не знає потреб кримчан.

Призначення Лієва збурило буковинську громадськість. Зокрема, ЧО «Майдан» адресувала звернення до очільників країни, а також до новопризначеного гендиректора Нацтелерадіокомпанії Зураба Аласанії звернення з проханням звільнити його із займаної посади.

– Ще донедавна Лієв був «яструбом» злочинної партії регіонів, а зараз має формувати інформаційну політику «Першого національного» телеканалу. Вимагаємо негайного його звільнення, – йдеться у зверненні Ради ЧО «Майдан», підписане від імені буковинської громади.

Цікаво, що кандидатура Олександра Лієва чомусь не викликала у згаданих нардепів нападу патріотичних почуттів, бо ж на призначення вони взагалі ніяк не відреагували і ніяк не прокоментували.

Не викликає заперечень О. Лієв на посаді заступника, вочевидь, і нинішнього гендиректора телеканалу Зураба Аласанію.

– Я не можу бути згідним, чи не згідним із цим призначенням, оскільки призначив його я, – прокоментував З. Аласанія.

Джерело: vidido.ua

1


КОМЕНТАРІ (4)

"буковинська сотня кулявлоб" з бабою Ф... в траурі?

avatar

цікаво

04 травня 2014 18:42

Кулиш привез этого Лиева в Черновцы. Вместе бабло от наводнения барабанили. Кулиш тоже, интересно, на оперативной связи в ФСБ?????

avatar

Черновцы

04 травня 2014 21:19

Неа. Кулиш с Лиевым мелкие сошки. За них все сам Фирташ с ФСБ решал. А они выполянли только оперативную работу. 

avatar

Дядя Дима

04 травня 2014 21:35

Не наша влада! Горіти вам в пеклі, вам не забрехати події в Одесі!

avatar

Революціонер

04 травня 2014 22:29