Квиток на поїзд з Чернівців до Сучави коштуватиме 120-150 грн в один бік

Квиток на поїзд з Чернівців до Сучави коштуватиме 120-150 грн в один бік

27.06.2017, 23:13

Представники Укрзалізниці внесли свої пропозиції щодо розкладу руху поїзда «Чернівці – Вадул-Сірет», «Вадул-Сірет - Сучава» і у зворотному напрямку, передали їх румунській стороні. Очікується, що найближчим часом дане питання буде узгоджене й залізниці обох країн укладуть угоду про співпрацю.

Сьогодні, 27 червня, за участі посадовців ОДА і облради, представників митниці, прикордонної служби України та Укрзалізниці та румунських колег на чолі з головою Сучавської повітової ради Георге Флутуром відбулася чергова робоча зустріч української та румунської сторони щодо запуску потяга «Чернівці - Сучава».

Обласна державна адміністрація спільно з Укрзалізницею вивчила досвід курсування потягу «Київ-Львів-Перемишль» і запропонувала румунській стороні використати певні технічні рішення для запуску потяга «Чернівці – Сучава».

Також під час зустрічі було зазначено про те, що митні та прикордонні органи партнерської країни Румунії, враховуючи своє перебування в Шенгенській зоні, додатково вивчать питання проведення перевірки документів під час руху, задля пришвидшення процесу перетину кордону. Відповідні пропозиції будуть направлені до обласної державної адміністрації з перспективою включення їх у перелік пунктів спільної міжурядової угоди України та Румунії. Сторони також підтвердили попередні розрахунки щодо часу руху поїздка – більше трьох годин у цілому та ціни квитка – приблизно 120-150 грн. в один бік.

1