Культурним чернівчанам так сподобалися жовтенькі сміттєві еко-баки, що вони їх покрали

Культурним чернівчанам так сподобалися жовтенькі сміттєві еко-баки, що вони їх покрали

24.11.2014, 19:38

Вже більше місяця на вулицях та у дворах Чернівців розміщені яскраво-жовті контейнери для збору сухого сміття. Компанія «Укрвторресурси», якій належать ці пластикові баки, закликає чернівчан сортувати сміття та вкидати до контейнерів лише  папір, скло та пластик. Це потрібно для запуску сміттєсортувального заводу на вул. Чорнівській – там сухі відходи перероблятимуть на вторсировину та RDF-паливо, органічні ж – захоронюватимуть на полігонах. Після захоронення, внаслідок природного процесу розкладу, відходи виділятимуть біогаз, який можна використовувати для забезпечення виробництва. Таким чином можна не лише скоротити обсяги викиду відходів на полігон, а й отримувати з них альтернативне паливо.

Проте таку ініціативу зробити місто чистішим чернівчани сприйняли своєрідно – минулої п’ятниці невідомі поцупили два нових пластикових контейнери з вулиці Руської. Про це розповів представник корпорації «Укрвторресурси» Андрій Ломовацький. Для чого злодіям знадобились пластикові баки можна лише здогадуватися. Проте таке ставлення до еко-нововведень змушує задуматись: а чи готові чернівчани жити по-європейськи?

Закордонна практика показує, що свідомі громадяни самі ініціюють подібні проекти – сортують сміття на укладають угоди на вивіз відходів лише з тими фірмами, котрі займаються переробкою сміття. Чернівчанам же випав «виграшний» шанс долучитися до екосвідомої світової спільноти. Проте останні події яскраво проілюстрували готовність мешканців нашого міста до життя за європейськими стандартами.

Корпорація «Укрвторресурси» закликає буковинців долучатися до проекту та спільно будувати нове, чисте місто. Адже зі свого боку корпорація готова забезпечити Чернівці усім необхідним для реалізації проекту по переробці сміття. Тепер черга за чернівчанами. Адже тільки їм обирати: жити у Європі чи на сміттєзвалищі.

 Діонісія Кернична

1


КОМЕНТАРІ (1)

там, можливо, і не покрали, а треба пошукати краще.. На моїх очах бак на Кохановського, який зафіксували методом "приперти до стовпа" від вітру скотився з тротуару і в "самоубийственном броске" полетів до Кобилянської.. до білого світла вітрини в кінці тонеля  бензину, мабуть, не вистчило - братан перехлебнувся і правим боком поздоровався з бруківкою.. Я, не знаю нащо воно мені на шпильках було треба, але підняла і повернула це "жовте курча" на місце.. знайшла блокувальник на колесах і зафіксувала).. Хто зна, може містер Бак Смітт знову кудись дременув..а ви тут на людей наговорюєте)

avatar

paprika)

29 листопада 2014 21:41