Куліш, Фищук і Березовський об'єдналися проти Мунтяна: на Буковині чиновники замість роботи чубляться за посади

Куліш, Фищук і Березовський об'єдналися проти Мунтяна: на Буковині чиновники замість роботи чубляться за посади

19.03.2016, 00:08

 Задля боротьби з керівником Чернівецької обласної ради, об’єднуються навіть здавалося непримиримі «товариші»

 Якщо колишнє скликання Чернівецької обласної ради у своїй більшості виконувало чіткі вказівки тодішньої правлячої «регіональної» еліти і абсолютно не замислювалося над проблемами краю, то зараз ситуація взагалі перетворилася на фарс.

Замість консолідації зусиль, об’єднання у цей непростий час, депутати (а за сумісництвом чимало - чиновники найвищої ланки) намагаються перетворити обласну раду на майданчик для з’ясування стосунків.

Коли рейтинг  пропрезидентської сили стрімко наближаються до нульової відмітки, а довіра людей взагалі досягла дна, починається дискредитація та боротьба з опонентами.

Ні для кого не таємниця, що між чинним головою Чернівецької ОДА Олександром Фищуком та його першим заступником Володимиром Кулішем (який отримав посаду завдяки президентській квоті) є неприхований конфлікт. Але навіть після того, як він вийшов у публічну площину, ці двоє непримиримих опонента об’єдналися та разом з усією фракцією три години обговорювали та синхронно голосували за питання, що не мають абсолютно нічого спільного з підвищенням рівня добробуту буковинців, замість того, щоб одразу перейти до розгляду майже 70 питань порядку денного.

Незрозуміло, чому соціально-економічні проблеми області менш важливі, аніж внутрішньополітичні чвари. Замість копіткої роботи триває банальна боротьба за посади та вплив.

Про це красномовно свідчать результати голосування з питання, що має яскраве політичне забарвлення (щодо подвійного громадянства). Очевидно, що у середовищі депутатського корпусу обласної ради знову розпочалася боротьба за посаду голови.

Найімовірніші претенденти – Володимир Куліш, якого прагне звільнити Олександр Фищук. Щоправда, останньому втриматись довго на посаді навряд чи вдасться. Після відставки Арсенія Яценюка одним з перших указів президента буде щодо звільнення з посади нашого губернатора.

Інший ймовірний кандидат – колишній «регіонал» (а, як відомо, колишніх членів «Партії регіонів» не буває) Михайло Березовський, який за часів гегемонії в обласній раді партії Януковича, за чутками, відповідав за «забезпечення лояльності до режиму депутатів партій «демократичного спрямування». Нині він зручно примостився у новій політичній силі – партії чинного президента Порошенка. Реінкарнація і справді гідна похвали. Їй може позаздрити навіть перероджені «просвітлені», які проходять довгий шлях від метелика до нірвани.

Проте, як вони між собою домовляться у межах однієї фракції – не зрозуміло.

Останній, до речі, впродовж усього розгляду питання про подвійне громадянство «курсував» поміж рядами депутатських крісел. І вже після завершення сесії окремі народні обранці на умовах анонімності повідомили, що саме Михайло Березовський намагався чинити на них тиск. Чим намагався тиснути на своїх колег по сесійній залі пан Березовський – теж незрозуміло.

Хоча з таким політичним досвідом не важко грати на кількох «інструментах» одночасно.

Незручною фігурою для представників президентсько-прем’єрської коаліції, що грають свою гру, пішаками в якій є звичайні буковинці, залишається голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян.

Наразі йому вдається позиціонувати себе над тими політичними чварами, які окремі депутати намагаються перенести із сесійної зали Верховної Ради у сесійну залу ради обласної. Не без допомоги наших місцевих активістів та депутатів.

Як не дивно для традицій буковинської політики, але Іван Мунтян надав усім сторонам (і навіть громадським активістам) висловити свою позицію та виніс на голосування усі запропоновані проекти рішень щодо питання подвійного громадянства.

З одного боку Іван Мунтян уникнув пастки у вигляді прямого ігнорування думки частини депутатського корпусу, а з іншого – зняв ту напругу, яку представники ЧОГО «Майдан» дбайливо акумулювали протягом останніх двох місяців, очевидно сподіваючись на суспільний вибух.

Георгій Боднараш, блогер, журналіст

 Думка експерта Олексій Колесников, політолог

 Чергова актуалізація теми подвійного громадянства та її бурхливе обговорення під час останньої сесії Чернівецької облради можуть бути пов’язані із загостренням боротьби основних політичних гравців за вплив у регіоні загалом та головному представницькому органі краю зокрема. Причиною цього загострення може бути доволі стрімке зростання рейтингу ВО «Батьківщина», зафіксоване нещодавніми соціологічними дослідженнями. До того ж, невизначеність у питанні відставки уряду і формування нової парламентської коаліції та цілком реальна перспектива дострокових виборів до Верховної Ради України також підштовхують окремих представників депутатського корпусу обласної ради до пошуку нових владних конфігурацій. 

Не виключеним є і відновлення боротьби за посаду голови Чернівецької обласної ради. Адже нещодавно очільник ОДА О.Фищук анонсував звільнення всіх своїх заступників, в той час як і в самого пана Фищука доволі примарні перспективи залишитися на посаді з огляду на високу імовірність відставки Кабміну. У цих умовах пост голови облради може становити чималий інтерес одразу для декількох представників регіональної політичної еліти.

1


КОМЕНТАРІ (13)

Мунтян так держать!Батькивщина вперёд!

avatar

КУЛЯ ИЩУЩАЯ ЛОБА

18 березня 2016 22:46

Іван,захищаючи Альону,вдається до перекручувань і відведення пробеми в іншу площину.Питання подвійного громадянства-це питання,яке чітко дає сигнал,хто є хтов обласній раді.Так вот найслабкішою ланкою є Мунтян і Патрія Ностре

avatar

каменка

19 березня 2016 06:58

Скорейко алкаш который обсыкается  после 300 грам.Тебе до ІОНА как свине до звёзд,скоро твоим спонсорам кулявлобам гаплык и ты сними под ручки на свалку.ты уже полетический бомж так недавно бурбак за столом тебя охарактеризовал.

avatar

КУЛЯ ИЩУЩАЯ ЛОБА

19 березня 2016 08:52

Іван -тупорилий румун.Нам ,якраз,вигідно,щоб такий дурень керував радою.На його фоні-навіть Альона-професор.А Патрія Ностре,зважаючи на бунт в низах,скоро себе повністю дискредитує

avatar

каменка

19 березня 2016 09:07

Березовський не має морального права буди депутатом, він же був одним з ідеологів злочинної ПР. Він не може претендувати навіть на заступника, не те що на голову! Люди з хлопцями з АТО винесуть і викинуть його.

avatar

Депот

19 березня 2016 10:59

Чєкаемо... Люди з хлопцями з АТО винесуть і викинуть всіх депутатів Чернівецької облради! Ну, ну... Головний полицейській області з донецьких, віз знає як треба створити тут донецьку атмосферу! Молодці депутати! Граються в політику... Ну, Ну....

avatar

satsko

19 березня 2016 11:18

Хто такий мунтян, щоб проти нього об'єднуватися?  Не смішіть курей. Ви уважно придивітси до цього козлика мунтяна і все всім стане ясно. Але, якщо об'єднались, то напевно щось в лісі здохло!

avatar

політолог

19 березня 2016 11:34

Скажу так как думает ИОН.    СУНДЖЕ ПУЛА ГРОСЫ ШИ ФРУМОСЫ всем завидным и душевно больным типа скорейка

avatar

КУЛЯ ИЩУЩАЯ ЛОБА

19 березня 2016 13:14

Мунтян І.М., так тримати, раз всі  неродиві обєднуються , значить ваша команда на правильному шляху, бояться , бояться   геть піти у політичну яму, хоч всі вони вже майже там.

avatar

Респект Мунтяну

19 березня 2016 13:41

Я вас розчарую. куліш з фищуком вже не об'єднаютьсія. Навіть заради того, щоб втопити мунтяна)))

avatar

гугл

19 березня 2016 20:10

Ответ Г. Боднарашу и А. Колесникову.

    У вас на всё, что происходит в стране (в регионе) обязательно выноваты активисты (интересно, к кому вы себя причисляете?!) и заинтересованные лица, то есть, политики, а точнее, власть имущие.  Причём, ПО ВАШЕМУ, все поголовно активисты являются марионетками (купленными) этих самых политиков и отдельных представителей власти. Вам и в голову не приходит то, что иногда действия (правильно, ситуацию) настоящих (честных и умных), а не продажных активистов пытаются использовать в своих корыстных целях негодяи от власти. То есть, либо вы не понимаете происходящее в стране (регионе), либо целенаправленно извращаете факты, причинно-следственную связь. Например, если случился пожар, потоп, и т.п., то в этом событии совсем не обязательно КТО-ТО ВИНОВАТ. Это могло произойти и по независимым (объективным) причинам. Но воспользоваться этим могут бессовестные люди, пытаясь подставить и даже уничтожить (клеветой, закулисными интригами, наговорами и т.п.) своих оппонентов -- ЧЕСТНЫХ, ЛЮДЕЙ, ОТСТАИВАЮЩИХ ПРАВА И СВОБОДЫ ГРАЖДАН, БОРЯЩИХСЯ ПРОТИВ БЕСПРЕДЕЛА СО СТОРОНЫ ВЛАСТИ!!! 

    Я ещё 2 года назад акцентировал внимание  на то, что враг внутренний более опасен, чем враг внешний. И ВНУТРЕННИЙ ВРАГ ПРИВЁЛ НАС К ТОМУ, ЧТО МЫ ЛИШИЛИСЬ КРЫМА И ДО СИХ ПОР ПРОДОЛЖАЕТСЯ ВОЙНА НА ДОНБАСЕ!!! И чётко указывал,  кто именно является внутренним врагом  в первую очередь, именно, представители власти, включая депутатов всех уровней (до сельсоветов)!  От власти и зависит (НАПРЯМУЮ!) и коммунальные тарифы (заоблачные!), и пенсии (НИЩЕНСКИЕ!), и зарплаты (НА УРОВНЕ ПРОЖИТОЧНОГО МИНИМУМА!), и качество дорог (как говорят в народе  НАПРАВЛЕНИЙ!), вообщем, всё НАПРЯМУЮ (а НЕ ОПОСРЕДОВАНО!), связанное С НАШЕЙ ЖИЗНЕДЕЯТЕЛЬНОСТЬЮ!

     Более того, именно нарушение законов ДОЛЖНОСТНЫМИ ЛИЦАМИ (!) СОЗДАЁТ (УЖЕ СОЗДАЛО!!!) ОПАСНЫЙ ПРАВОВОЙ ПРЕЦЕДЕНТ ИГНОРИРОВАНИЯ ВСЕГО И ВСЯ! Именно ВЛАСТЬ, ПЛЮЮЩАЯ НА ЗАКОНЫ, ДОВЕЛА СТРАНУ ДО ТОТАЛЬНОГО БЕСПРЕДЕЛА (ПОЧТИ) ВСЕМИ ГРАЖДАНАМИ УКРАИНЫ по принципу: "ЕСЛИ ИМ (ВЛАСТИ) МОЖНО, ТО ПОЧЕМУ МНЕ НЕЛЬЗЯ!!! И, ЕСЛИ Я НЕ БУДУ НАРУШАТЬ ЗАКОНЫ, ТО КАК Я ВЫЖИВУ!!!".

     А теперь конкретно и по сути. ст.2 ЗУ "Про гражданство" запрещает двойное гражданство для всех! ст. 19, того же Закона, даёт право президенту своим Указом лишать гражданства нарушителей. Но, и Порошенко плюёт на Украинские законы! Есть ещё очень важная статья Конституции Украины  ст.19 КУ: Все должностные лица ОБЯЗАНЫ ДЕЙСТВОВАТЬ ТОЛЬКО И ТОЛЬКО ПО ЗАКОНУ!!! То есть, это значит, что чиновники, начиная от президента, полицейские, начиная от министра, прокуроры, начиная от Генерального прокурора, депутаты, начиная от Народных депутатов и вся остальная властная рать до клерка ОБЯЗАНЫ НЕ ВЫХОДИТЬ ЗА РАМКИ ПРАВОГО ПОЛЯ!!!

ПОЭТОМУ О НИКАКОМ ДВОЙНОМ ГРАЖДАНСТВЕ, КАК И ДРУГИХ НАРУШЕНИЯХ ВСЕМИ ДОЛЖНОСТНЫМИ ЛИЦАМИ НЕ МОЖЕТ БЫТЬ И РЕЧИ!!!!! ИНАЧЕ, НАРОД УКРАИНЫ ТАК И БУДЕТ СТРАДАТЬ ДАЛЬШЕ. И ЭТИ СТРАДАНИЯ БУДУТ ТОЛЬКО УСИЛИВАТЬСЯ, ЧТО МЫ И НАБЛЮДАЕМ, А ТОЧНЕЕ, ВСЕ МЫ ЧУСТВУЕМ.

                                      ОЙ КАК ЧУСТВУЕМ!!!

Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина, журналист.  

 095-474-37-54                 [email protected]  

 

19.03.2016             22:19

avatar

Геннадий Геков, Черновцы

19 березня 2016 22:18

Откуда взялся єтот детектив? Он из новой полиции? 

avatar

Гекову

19 березня 2016 23:44

avatar

Сергій Николайчук

20 березня 2016 22:17