Куди йдемо або про проблему поводження з безпритульними тваринами у Чернівцях

Куди йдемо або про проблему поводження з безпритульними тваринами у Чернівцях

04.12.2014, 10:45

            Чернівці часто порівнюють з найкрасивішими європейськими містами, та й самі жителі на словах вказують на свою культурну приналежність до Заходу. А на ділі виходить зовсім по-іншому.

            Не секрет, що ситуація з безпритульними тваринами у місті та області є вкрай напруженою й потребує вирішення. Однак у той час, як весь цивілізований світ бореться з цим за допомогою стерилізації, час від часу у Чернівцях здійснюються їх масові вбивства. Дехто підтримує дані заходи, дехто засуджує, але не робить нічого, щоб зупинити кровопролиття.

            Варто зрозуміти, що знищення не є панацеєю від безпритульних тварин: якщо не усувати джерела їх виникнення, з часом кількість таких відновиться до попереднього рівня й чотирилапих доведеться вбивати знову й знову. А джерелом поповнення є якраз ті ж містяни-безвідповідальні власники, які позбуваються непотрібних улюбленців, викинувши їх на вулицю, а також жителі, які створюють стихійні сміттєзвалища -  основний ресурс для виживання безпритульних. Тільки вдумайтеся: в середньому за 6 років у однієї собаки народжується 120 цуценят, частина з яких помирає або стає безпритульними. 

            Наведемо інші цифри: на вилов, присипання та утилізацію однієї безпритульної собаки у місті витрачається близько 200 гривень. В той же час стерилізація та вакцинація обходяться в середньому у 240, однак така тваринка проживає приблизно 10 років, у неї більше ніколи не буде цуценят, вона стає менш агресивною та її не вражають інфекційні хвороби. Тобто, після контакту із собачкою, позначеною кольоровою кліпсою у вусі, Ви можете не хвилюватися за своє здоров’я, адже вона є вакцинованою та безпечною для оточуючих. Окрім того, повертаючись у місце свого постійного проживання, така тваринка не допускає проникнення на її територію нових собак, які можуть бути хворими, агресивними.

            Пам’ятаймо, що жодні політичні та економічні зміни не врятують нас при тому рівні моралі, а точніше - аморальності, що існує в нашому суспільстві. Якщо нічого не змінити у ставленні до найменш захищених істот сьогодні, то не варто очікувати кращого майбутнього завтра.

            Тож, якщо Ви не бажаєте, щоб вулиці нашого міста поповнювались новими безпритульними тваринами, а тих, що вже є, жорстоко знищували, приєднуйтесь до акції з безкоштовних стерилізації та вакцинації безпритульних собак. Вона проводиться в рамках проекту: “Захист кордонів від небезпек, що поширюються безпритульними тваринами”, код MIS-ETC: 1537, який фінансується Європейським Союзом (частка гранту - 624214,72 євро або 7392598,64 гривень). Записати собаку на безкоштовні стерилізацію та вакцинацію можна, зателефонувавши за номером: +38(050)7858195.

Собачки Чернівців у безпеці!                     

         1-го грудня 2014 року Благодійний Фонд «Щаслива лапа», що займається вирішенням проблеми безпритульних собак розпочинає активну діяльність у Чернівцях. До цього часу організація допомагала городянам з пошуком загублених собак та влаштуванням безпородних.

        Одним з основних напрямків діяльності Фонду є виховання покоління, що гуманно ставиться до тварин, у тому числі і до безпритульних. Саме тому,  в рамках проекту Біоетика, лектори Фонду проводитимуть інтерактивні заняття у школах Чернівця на тему гуманного ставлення до тварин. Програма занять схвалена психологами та педагогами столичних ВУЗів та розрахована на аудиторію від 10 до 30 учнів для молодшої, середньої та старшої шкіл.

         Благодійний Фонд «Щаслива лапа» веде активну діяльність з 2012 року. За цей період Фонд розпочав реалізацію низки проектів з метою комплексного та гуманного вирішення проблеми безпритульних тварин. Завдяки ефективній системі пошуку загублених собак, 528 власників знайшли своїх чотирилапих друзів. Також, Благодійна організація допомогла прилаштувати 600 собак, і тепер в них є затишний дім. На сьогоднішній день «Щаслива лапа» опікує понад 530 собак у 15 притулках Києва та Київської області. А в рамках проекту Біоетика було проведено понад 1800 лекцій у навчальних закладах столиці, учасниками яких стали близько 42 000 школярів.

З будь-якими питаннями звертайтеся за тел..: +38 067 538 58 74, або пишіть на [email protected]

Детальніше на сайті Фонду (http://www.happypaw.ua) або на сторінках у соціальних мережах (https://www.facebook.com/HappyPawFund та http://vk.com/happypawfund).

Довідкова інформація про Фонд

Благодійна організація «Благодійний Фонд «Щаслива лапа» засновано у 2012 році. Основною метою є вирішення проблеми безпритульних собак. На сьогоднішній день Фонд проводить активну роботу в Києві та Київській області, у перспективі – діяльність по всій країні.

-          Під опікою фонду 15 притулків, в яких проживає близько 530 собак;

-          Фонд займається прилаштуванням собак з притулків у нові родини;

-          Розроблено Всеукраїнську систему пошуку загублених собак;

-          Пропаганда гуманногоставлення до тварин серед школярів та студентів;

-          Лікування важкохворих собак.

Контакти

Майорнікова Ольга

Pr-менеджер

Благодійного Фонду Happy Paw

(067) 538 58 74

1