Кримінальну справу за фактом смерті школяра на уроці фізкультури стосовно директора та вчителя скеровано до суду

Кримінальну справу за фактом смерті школяра на уроці фізкультури стосовно директора та вчителя скеровано до суду

07.12.2011, 14:34

Заступником прокурора Чернівецької області затверджено обвинувальний висновок і скеровано до суду резонансну кримінальну справу стосовно директора Т. та вчителя фізичної культури М. Хряцьківського навчально-виховного комплексу (НВК) Герцаївського району за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.137 (неналежне виконання професійних обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей, що спричинило смерть неповнолітнього) КК України.

Наслідком неналежного виконання вказаними педагогічними працівниками своїх обов’язків стало те, що 18.10.2011 року приблизно о 9-й годині ранку під час здачі нормативу з бігу на 60 м на шкільному майданчику Хряцьківського НВК помер учень восьмого класу. Згідно з висновком комісійної судово-медичної експертизи, смерть школяра настала в результаті серцево-судинної недостатності, яка розвинулась як ускладнення наявного при житті гострого дифузного ендокардиту (вальвуліту). А за станом свого здоров’я неповнолітній повинен був проходити навчання з фізкультури у спеціальній групі (у відповідності до проведеної проби Руф’є), тобто з наданням йому індивідуальних завдань.

Дана кримінальна справа скерована до Герцаївського районного суду для розгляду по суті, - повідомили "BukNEWS" в прес-службі прокуратури Чернівецької області.