Кремлівські злочинці розстріляли ракетами наметове містечко з гуманітарною допомогою в Авдіївці, батальйон 80-ї бригади з Чернівців також обстріляли 'Градами'

Кремлівські злочинці розстріляли ракетами наметове містечко з гуманітарною допомогою в Авдіївці, батальйон 80-ї бригади з Чернівців також обстріляли "Градами"

03.02.2017, 12:48

Бойовики обстріляли Авдіївку, снаряди прицільно лягли в точки надання гуманітарної допомоги населенню. Є загиблі 

- Кремлівські злочинці розстріляли ракетами наметове містечко з гуманітарною допомогою в Авдіївці. 

Про це на своїй сторінці у ФБ написав лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк

- Є загиблі. Окупаційні війська навмисно цілили сюди, щоб залишити людей без гуманітарної допомоги.

Скільки ще таких злочинів має вчинити Путін і його режим, аби світ перестав сумніватися в тому, чи варто продовжувати санкції проти Кремля? Їх треба не тільки продовжувати, а й розширювати. Скільки тисяч українців ще має загинути, аби весь цивілізований світ нарешті визнав глобальну загрозу і об'єднався для покарання злочинців? - написав Арсеній Яценюк

"Безтямні рашисти щойно жорстко обстріляли Авдіївку. Снаряди прицільно лягли в точки надання гуманітарної допомоги населенню. Обстріляли стадіон у центрі міста поряд із нами, де знаходиться наметове містечко і пункти обігріву", - написав  голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський на Facebook.

"Обстріляли школу №2, де був пункт прийому гуманірної допомоги. За попередніми даними у нас від обстрілів 1 людина загинула, 1 поранена. Обстріл продовжується", - додав він

Окрім того, Жебрівський повідомив, що відбулося пряме попадання у будинок на вул Молодіжній,19: перебито газопровід та теплотрасу. За попередньою інформацією, людських жертв у цьому місці немає.

Ще один снаряд влучив в оперативно-рятувальний автомобіль ДСНС.

Пізніше біля обстріляної ЗОШ №2 знайшли поранену жінку, яку перевезли у лікарню. Однак від ран жінка померла.

"Це вже друга загибла людина в Авдіївці за останню годину. Поранення в лице отримав іноземний фотожурналіст", - написав на Facebook голова ОВЦА.

Раніше повідомлялося, що у Донецьку близько 21:15 2 лютого прогримів потужний вибух.

На Донецькому – противник обстріляв з РСЗВ БМ-21 "Град" Галіцинівку, зі 152 міліметрової артилерії, 120 та 82 міліметрових мінометів – Авдіївку, Луганське та Троїцьке. Про це повідомляє штаб АТО.

Як стало відомо molbuk.ua, під обстріл "Градів" потрапив підрозділ з Чернівців - 3-я батальйонно-тактична група 80-ї окремої аеромобільної бригади Збройних Сил України.

Чернівецький міський голова Олексій Каспрук також відгукнувся на останні події на фронті. 

- Нестерпно боляче. Жахлива звістка. Бойові позиції наших десантників цієї ночі накрили ворожі «Гради». Двоє хлопців загинуло. Один родом з Волині, другий –з Кам’янця-Подільського. Щирі, глибокі співчуття їх рідним та близьким. За минулу добу в зоні АТО зафіксовано 114 обстрілів, загинуло 4 бійців, 17 поранено. Йдуть найкращі, цвіт нації. Це неможливо пробачити, не помічати, робити вигляд, що нічого не відбувається. Кожен день, кожну хвилину потрібно кувати міць України, робити все можливе, щоб ворог зрозумів - ми непереможні, що вільній, сильній, європейській, единій Україні – бути! - написав Олексій Каспрук. 

Нагадаємо, ситуація в Авдївці різко загострилась 29 січня, однак 1 лютого бойовики все ж частково припиняли вогонь відповідно до домовленостей про режим "тиші".

Вдень 1 лютого бойовики порушили "тишу" й обстріляли бригаду електромонтажників, через що ті не дійшли метрів 300 до місця можливого розриву ЛЕП.

2 лютого вранці бойовики дотримувалися режиму тиші на окремій ділянці не більше кількох годин, де мали відбуватися ремонтні роботи. Однак станом на 11:40 Жебрійвський повідомив, що бригада електромонтажників через обстріли не змогла вийти в район пошкодження ліній електропередач для відновлення електропостачання в Авдїівці.

Станом на ранок 3 лютого обстановка по усій лінії розмежування в зоні АТО загострюється. Практично на всіх напрямках російсько-окупаційні війська застосовують заборонені Мінськими домовленостями реактивні системи залпового вогню та важку артилерію.

1