Краща серед гірших: Чернівецька ОДА потрапила до п’ятірки найгірших щодо відкритості органів влади

Краща серед гірших: Чернівецька ОДА потрапила до п’ятірки найгірших щодо відкритості органів влади

15.12.2011, 20:27

Від «почесного» третього місця серед найгірших у плані відкритості облдержадміністрацій Чернівецьку ОДА відділяє всього три десятих бала. «Випередили» нашу крайову владу лише Одеська ОДА (з результатом в 1 бал), Луганська (1,05 бала), Закарпатська (2 бали) та Чернігівська (2,05 бала). Такі результати четвертої хвилі всеукраїнськогу моніторингу відкритості органів влади, які оприлюднив ГО Центр політичних студій та аналітики. Моніторинг здійснюється в рамках проекту «Знати, щоб діяти!» за підтримки громадської кампанії «Новий Громадянин».

На сайті «ПРОЗОРА бюрократія» (http://access-info.org.ua) так коментуються результати моніторингу: «За результатами четвертої хвилі запитів маємо констатувати порушення місцевими чиновниками норм Закону України «Про доступ до публічної інформації», а саме:

Не надали відповідь на запит такі обласні державні адміністрації: Луганська, Одеська, Закарпатська, а також міські ради: Львівська, Тернопільська.

Не вчасно надала відповідь на запит Сімферопольська міська рада. Не в повному обсязі надали відповідь на запит такі обласні державні адміністрації: Донецька, Житомирська, Київська, Кіровоградська, Тернопільська, Харківська, Черкаська, Чернігівська, Чернівецька та АРКрим, а також міські ради: Київська, Кіровоградська, Луганська, Полтавська, Харківська та Черкаська.
За результатами чотирьох хвиль запитів маємо такі дані:

Найкращі обласні державні адміністрації:

1 місце розділили - Тернопільська та Херсонська (3,75 бали); 2 місце розділили - Волинська, Івано-Франківська, Полтавська, Сумська (3,50 бали); 3 місце розділили - АР Крим, Вінницька, Кіровоградська, Харківська (3,25 бали).

Найгірші обласні державні адміністрації:

1 місце - Одеська (1,00 бали); 2 місце - Луганська (1,05 бали); 3 місце - Закарпатська (2,00 бали)... (Дослідження може містити похибку, що не має перевищувати +/- 0,25 бали).»

Серед найгірших серед органів влади щодо їх відкритості названа Чернівецька ОДА і сьогодні в прямому ефірі телепрограми «Ранок з ТВі» на каналі ТВі. Там результати моніторингу презентував директор Центру політичних студій та аналітики Віктор Таран.

Нагадаємо, саме вчора прес-служба Чернівецької ОДА поширила інформацію про те, що у 2011 році на Буковині показових фактів утиску свободи слова не зафіксовано. Про стан свободи слова в Чернівецькій області за підсумками роботи у другому півріччі цього року поінформувала під час засідання колегії обласної державної адміністрації начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю ОДА Ганна Мальона. За її словами, за 11 місяців цього року до правоохоронних органів не надійшло жодного звернення від представників ЗМІ про утиски свободи слова. Крім того, результати експертного опитування серед журналістів обласних друкованих і електронних засобів масової інформації, проведеного у листопаді 2011 року громадською організацією "Буковинська партнерська агенція" засвідчили, що показових фактів утисків свободи слова в регіоні не зафіксовано.  Рівень корисності сайтів місцевих органів влади для професійної діяльності журналістів респонденти оцінили на "тверду 4", а найбільш відкритою та прозорою владною структурою назвали облдержадміністрацію.

Джерело статті: bnbnews.com.ua



КОМЕНТАРІ (1)

Шановні! Не треба плутати поняття "свобода слова" та "доступ до публічної інформації"! Будьте уважні та не змішуйте "мухи з котлетами"!

avatar

123, 321

19 грудня 2011 10:59