Козак поспішає узаконити самовільний захват прибережної смуги у Ломачинцях, - джерело

Козак поспішає узаконити самовільний захват прибережної смуги у Ломачинцях, - джерело

06.06.2019, 18:34

Прокуратурою вивчається питання щодо дотримання вимог земельного законодавства в межах прибережної захисної смуги р.Дністер. Зокрема стосовно самовільного розміщення об’єктів нерухомості та тимчасових споруд на землях водного фонду Дністровського водосховища між урізом води та 123-ою відміткою, по якій проходить межа земельної ділянки О.Ф.Козак та Ю.В.Прівалової в селі Ломачинці. Доручення провести перевірку відповідно до зазначеного факту отримали Експлуатаційна дільниця Дністровських водосховищ Басейнового управління водних ресурсів річок Прут та Сирет та Новодністровська міська рада.

З метою виконання даного доручення фахівці комісійно прибули на вказану ділянку, скориставшись при цьому водним шляхом, адже суходолом потрапити туди фактично неможливо. Перевірка здійснювалась з використанням фото- і відео- зйомки. На місці за допомогою спеціального обладнання було розмежовано ділянки водного фонду та приватної власності, тобто виставлено 123-ю відмітку. В результаті чого було підтверджено факт самовільного розміщення об’єктів нерухомості і тимчасових споруд на земельній ділянці, що належить БУВРу на правах постійного користування.

Даний захід не залишився непоміченим з боку власників обійстя. Не встигли фахівці провести необхідні заміри меж спірної та суміжних з нею ділянок, як на місце прибули правоохоронці, преса та Кефа Лілія, представниця так званої ініціативної групи з села Ломачинці.

Окрім особистого, жвавий інтерес до дій спеціалістів БУВРу та міської ради викликаний, мабуть, і тим, що Сокирянська районна рада (голова В.В.Козак, дружина і донька якого є власницями зазначеного обійстя) взялася за виготовлення містобудівної документації сіл Ломачинці та Ожеве. Саме таким чином районний господар сподівається не лише узаконити наявні вздовж Дністра забудови, а й завести в межі села Ожеве зону відпочинку, яку новодністровці вважають своїм пляжем.

Отож Сокирянська районна рада продовжує діяти всупереч чинному законодавству, адже витрачати кошти на потреби села Ломачинці, яке увійшло до Новодністровської ОТГ, не має підстав.

Може тепер всім стане зрозуміло, чого Василь Козак так полум’яної виступає на сесіях Чернівецької облради та в місцевих ЗМІ, звинувачуючи коварного нардепа у гальмуванні виділення коштів на виробництво генплану Ломачинців, - прокоментував цю інформацію народний депутат України Максим Бурбак. - Треба швиденько узаконити самовільний захват прибережної смуги. Ще раз зауважу, гроші можуть бути розподілені лише Новодністровській ОТГ, до складу якої і входять Ломачинці. І лише Новодністровська ОТГ може бути замовником даних робіт. І обов`язково проконтролює, щоб вони були виконані бездоганно)) Будь-які інші рішення можуть трактуватись як нецільове використання бюджетних коштів. І за це треба буде нести відповідальність. От і стали Ломачинці заручниками особистих інтересів Козака. Далі буде...

 Джерело: https://miska-rada.com.ua/

1


КОМЕНТАРІ (5)

да почались вибори. Все нове добре забуте старе. Бурбак чотири роки пресував Козака і сім’ю всі ми засобами і силами   Програв суд першої інстанції і чотири роки доказував в апеляції двічі і в касації   А уважний на фртр які розмістив дебілкуватий нажига вказано номер причалу мало мірних суден який зареєстрований в установленому законі порядку. Отака правда але цим сукам і тим що сидять в ВР прийдеться відповідати. Почекаємо

avatar

Прокурор

06 червня 2019 20:27

Був учора у "Усладі" -
Гарний краєвид...

avatar

Михайло

06 червня 2019 22:06

Да бєсєдка і качєлі то страшне порушення.  Міжегір'я у селі Виженка Вижницького району, громадянина острівної держави Вануату, Бурбака просто "взірець" законності.

avatar

Brexit

07 червня 2019 01:26

Бурбако-банді ГАНЬБА !!!

avatar

Кавуля

07 червня 2019 11:34

Трошкі автори і замовники ціього тексту перестаралися. Узаконити самовільний захват землі може тільки друг Бурбака Ватаманюк, який керує земельним кадастром. Він це справді уміє успішно робити. Незрозуміло, навіщо Бурбак так відкрито почав мочити свого корєша? Хоче поміняти?

avatar

кадастр

07 червня 2019 19:21