Козак посперечався з Бурбаком через кошти Укргідроенерго: гроші, які мала б отримати Новодністровська ОТГ, Чернівецька облрада передала чомусь райраді (ОНОВЛЕНО о 9.14)

Козак посперечався з Бурбаком через кошти Укргідроенерго: гроші, які мала б отримати Новодністровська ОТГ, Чернівецька облрада передала чомусь райраді (ОНОВЛЕНО о 9.14)

27.03.2019, 18:06

Гроші не райраді, а об’єднаній громаді. Під час сесії Чернівецької обласної ради депутати розглядали питання щодо розподілу бюджетних коштів на розвиток інфраструктури та соціальної сфери. Оскільки Ломачинці є частиною Новодністровської ОТГ, то й гроші на розробку генплану забудови декотрі обранці запропонували виділити саме громаді, а не районній раді. Це питання викликало жваву дискусію серед депутатів. Вони сперечались, радились, розходились на перерву, але запропонованих змін так і не підтримали. Чому громади стали заручниками політичних баталій?

Під час сесії обласної ради депутати перервались на перерву, щоб обговорити на комісіях зміни до обласного бюджету

Перед розглядом порядку денного представники фракції Аграрної партії на чолі з головою Сокирянської районної ради Василем Козаком вийшли із зали, адже вимагали розглянути виділення для району коштів від Укргідроенерго.

Після перерви в.о. Голови Чернівецької ОДА Михайло Павлюк зазначив, що проект змін до обласного бюджету  готовий, але він не внесений до порядку денного сьогоднішньої сесії, бо не був обговорений не депутатській комісії.

-  Обласна виконавча влада готова працювати. Проект змін до бюджету готовий. Якщо депутати вважають за необхідне – нехай приймають. У проекті ми враховуємо субвенцію держбюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток, розподіл залишку коштів, здійснення будівельних та ремонтних робіт, - сказав М.Павлюк.

Тож депутати вирішили перервати засідання сесії й обговорити проект змін до обласного бюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На будівництво і встановлення пам’ятника Героям Небесної Сотні у Чернівціях планують виділити 1,5 млн. грн.

Керівниця Департаменту фінансів Чернівецької ОДА Анжела Дякова повідомила, що левова частка коштів обласного бюджету традиційно скеровується на охорону здоров`я - придбання нового обладнання, медикаментів, господарське утримання цих установ.

Тим часом заступник голови Чернівецької ОДА В.Гостюк заявив, що вважає за доцільне передати кошти - майже чотири мільйонів гривень  Укргідроенерго не Сокирянській районній раді, а Новодністровській громаді. Його підтримав нардеп Максим Бурбак.

Категорично проти такого виступив голова Сокирянської райради.

 - Навіть якщо ці кошти передати на громаду, ці села належать до Сокирянського району. Нами, Сокирянською районною радою, вже заключені угоди на розробку генпланів для сіл району, ми маємо заплатити кошти розробникам, - сказав Василь Козак.

Василь Гостюк запропонував таки внести зміни до проекту про обласний бюджет,  і спрямувати кошти саме Новодністровській ОТГ на розробку містобудівної документації. Але таку пропозицію депутати не підтримали.

- Ви своїм рішенням суттєво гальмуєте розвиток Новодністровської громади. Було б мудро ці гроші так розподілити, частину скерувати саме Новодністровській громаді. Адже Ломачинецький старостинський округ, що є у складі цієї громади, повинен отримати гроші на розробку генплану.  З рештою Сокирянського району нехай райрада думає, що робити, - сказав народний депутат Максим Бурбак.

Після цього депутати проголосували таки за проект змін до обласного бюджету. 37 - "за", 2  - утрималося, 4 не голосувало.

- Чи то весна, чи інші причини, але сьогодні на сесії Чернівецької облради не всі присутні виявились готовими об’єктивно сприйняти реальність! - прокоментував ситуацію, яка виникла на сесії заступник голови Чернівецької ОДА Василь Гостюк. - Зокрема, замовником розробки містобудівної документації с.Ломачинці як складової частини Новодністровської ОТГ має виступати об’єднана громада! Саме Новодністровська ОТГ мала б отримати відповідну частину коштів Укренерго. Натомість депутати всі кошти передали іншому суб’єкту самоврядування - райраді. Реформи децентралізації як і не було. На якій правовій підставі райрада буде замовляти документацію для ОТГ?!

- Головний «адепт» Сокирянського району (пам’ятаєте, «збережемо район для...») вперто заперечує існування Новодністровської ОТГ із с.Ломачинці в її складі!

- Найбільше дивує позиція суб’єкта подання обласного бюджету, який також «не помічає» с.Ломачинці в складі Новодністровської ОТГ, і частину належних селу коштів на розробку вкрай важливої для ОТГ документації передає райраді!!! - сказав Василь Гостюк

Джерело: https://acc.cv.ua/ та https://tva.ua/

1


КОМЕНТАРІ (3)

Я правильно розумію що Бурбак отримав "ляпаса" сьогодні? І давно вже підмічено, що в Гостюка "авторитет" на рівні Олі Кобевко, тобто нульовий. Що б ці двоє не вносили на голосування воно не набирає голосів. 

avatar

Саша

27 березня 2019 20:26

козак молодець привселюдно трахнув бурбака по повні програмі пропозицію бурбака не підтримав жоден депутата навіть дебілкуватий гостюк і той лише утримався. Василь так тримати і перемога буде

avatar

Dсокиряны

27 березня 2019 21:13

Бурбак має багато шкурняків в Новодністровську, тому й робить вигляд що переживає за скандально через ср@ку створену ОТГ. Лоханув Ломачинці з прихвостнями по повній.

avatar

Нашиха

28 березня 2019 09:04