Козак-нардеп: Михайло Гаврилюк: Треба, щоб у кожного українця зброя знаходилась у сейфі разом з каскою

Козак-нардеп: Михайло Гаврилюк: Треба, щоб у кожного українця зброя знаходилась у сейфі разом з каскою

11.06.2015, 18:50

Чи легалізує парламент вільний продаж зброї українцям?

 Кабінет Міністрів підтримав ініціативу про дозвіл вільного продажу травматичної зброї всім громадянам, що досягли 18-річного віку.Крім цього, українцям на сьогоднішній день дозволено володіти мисливською і спортивною зброєю та боєприпасами до них. Короткоствольні пістолети і револьвери для населення поки офіційно не доступні. Генеральний прокурор Віктор Шокін виступив за легалізацію зброї в Україні.Та чи потрібно давати у руки вогнепальну зброю цивільним громадянам?

Член МДО «Депутатський контроль» Михайло Гаврилюк (фракція «Народний фронт»): «Закон необхідно прийняти. Треба, щоб у кожного українця зброя знаходилась у сейфі разом з каскою, аби у разі нападу зі сторони агресора, у людини була можливість захистити себе, сімю та країну. А взагалі, в Україні повинна бути армія не тільки військових, а й цивільних громадян, тобто мобільна сильна армія».

Член МДО «Депутатський контроль» Віталій Купрій (позафракційний): «На мою думку, легалізація зброї потрібна обов’язково, особливо у нинішні часи, коли такий потужний агресор чинить свавілля на кордоні країни. Якщо ми приймемо законопроект – це дасть можливість знизити ризик нападу, адже ми з історії знаємо як працювали партизанські загони. Повинно бути громадське формування, яке готове стати на захист України. Мають проводитись збори, тренування з користування зброї. Це підвищить потенціал країни».

Член МДО «Депутатський контроль» Максим Поляков (фракція «Народний фронт»): «Не можна дати конкретної оцінки, адже є країни, де зброя легалізована, а є – де не регулюється законодавством. Спостерігаючи за останніми подіями, – випадки, коли людина взяла зброю і вистрілила у цивільних громадян, коли в країні депресивна, психологічно негативна ситуація – важко сказати, чи доцільно легально озброювати громадян. Існує питання своєчасності. Вважаю, що на сьогоднішній день це питання ще не до кінця зрозуміле. Повинні бути прописані чіткі норми, жорсткі вимоги і контроль для тих, хто може продавати та купувати зброю».

Співголова МДО «Депутатський контроль» Денис Силантьєв (фракція «Радикальна партія Олега Ляшка»): «Зарубіжний досвід показує, що практика легалізації зброї зменшила показник злочинності. Але в Україні слід ще враховувати особливості менталітету. Адже зброю зможуть придбатипсихічно нездорові громадяни. Відповідну довідку можна придбати за копійки. Громадян, які продають такі довідки, потрібно притягати до кримінальної відповідальності. Тому слід доопрацювати всі спірні питання у законопроекті, а потім вже будемо вирішувати: потрібна українцям зброя у руках чи ні».

Нагадаємо, Проект Закону про цивільну зброю і боєприпаси (№1135-1) був зареєстрований 10 грудня 2014 року. Закон спрямований на легалізацію зброї для захисту життя та здоров'я громадян, власності, охорону громадського порядку і громадської безпеки, природи і природних ресурсів, зміцнення міжнародної співпраці в боротьбі зі злочинністю та незаконним розповсюдженням зброї.

 ***

МДО «Депутатський контроль» засновано 9 грудня 2014 р. у Міжнародний день боротьби з корупцією. До складу об’єднання входять 14 народних депутатів, які представляють всі 5 фракцій коаліції. Співголовами об’єднання від фракцій є Степан Барна, Геннадій Кривошея, Руслан Сидорович, Денис Силантьєв та Вадим Івченко. Головними завданнями МДО є контроль за діяльністю органів влади всіх рівнів, боротьба з корупцією, підвищення ефективності держаного управління та створення прозорих умов для розвитку підприємництва в Україні. «Депутатський контроль» відкритий до співпраці з громадськістю, медіа та представниками місцевого самоврядування. 

1


КОМЕНТАРІ (4)

Снова маниловщина. Насилие порождает насилие. Реализация идей с оружием в Украине нечего хорошего не даст. Зачем такое государство, если каждый должен защищать себя сам?

avatar

вася

11 червня 2015 16:28

Оружие и каска в сейфе, а сейф ношу на горбу в рюкзаке.

avatar

Юрий

11 червня 2015 17:31

Оружие, каска (необязательно), но упаковка гандонов (обязательно), чтобы меньше рождалось гандонов типа этого псевдоказака-депутата, а оружие, чтобы отстреливать таких гандонов, которые нечаянно получились из-за дефицита гандонов!

avatar

гениколог

11 червня 2015 17:58

Браво "гінекологу"

avatar

Чернівчанин

11 червня 2015 19:50