Козак марно оббрехав Бурбака: в Сокирянах сучасніша будівля лікарні, проте в Хотині - кращий кадровий потенціал

Козак марно оббрехав Бурбака: в Сокирянах сучасніша будівля лікарні, проте в Хотині - кращий кадровий потенціал

03.02.2017, 00:13

Директор департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА Оксана Андрієць розповіла в інтерв'ю газеті "Чернівці" про розподіл області на госпітальні округи. Відповідаючи на питання журналіста, посадовець, зокрема, пояснила, якими мотивами керувалися фахівці під час цього поділу.  

- Звичайно, у людей виникає чимало запитань на кшталт, а чому, скажімо, центр - у Хотині, а не в Сокирянах, де новіша лікарня. Справді, в Сокирянах - сучасніша будівля, проте в Хотині - кращий кадровий потенціал, відповідно, і ширший спектр медичних послуг, - сказала Директор департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА Оксана Андрієць. - В якості головного агрументу пропоную усім подивитися на карту області, на якій чітко видно, що Хотин якраз і є рівновіддаленим для цього округу.

Нагадаємо, нещодавно голова Сокирянської районної ради Василь Козак відкрито звинуватив народного депутата України Максима Бурбака у використанні свого статусу для нанесення шкоди Сокирянському району. На позачерговій сесії Сокирянської районної ради, під час якої емоційно розглядалось питання забезпечення прав населення району на гарантований своєчасний доступ до послуг вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги належної якості, голова районної ради Василь Козак пообіцяв скласти повноваження голови райради, натомість Максим Юрійович має пролобіювати створення госпітального округу саме з центром у місті Сокиряни. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сокирянський Козак запропонував Бурбаку "джентльменську угоду"

- Хто у цьому залі не знає, чому це так робиться, - заявив Василь Козак на камери. - Ну не любить Максим Юрійович Бурбак мене, як конкурента. 

Зі змісту виступу Василя Козака випливало, нібито саме Максим Бурбак винен у тому, що центром госпітального округу визначено Хотин, а не Сокиряни. Натомість коментар Директора департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА Оксани Андрієць газеті "Чернівці" повністю спростовує цей домисел Василя Козака. 

Щобільше, у тому ж інтерв'ю Директор департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА Оксана Андрієць подякувала "народним депутатам України  Максиму Бурбаку, Владиславу Севрюкову та Івану Рибаку, які завжди відгукуються на наші прохання і, коли йдеться про відстоювання інтересів медичної галузі нашої області,  ще жодного разу нам не відмовили".  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівецькій області не може бути два госпітальні округи. Там має бути три, - Максим Бурбак

ДОВІДКОВО:

На Сокирянщині виникло невдоволення очікуними змінали у галузі охорони здоров’я Буковини. Зокрема, йдеться про проект створення в Чернівецькій області госпітальних округів, відповідно до якого Сокиряни планується приєднати до Східного госпітального округу з центром в місті Хотин, а місцеву лікарню запланували перевели в статус “лікувального закладу інтенсивного лікування першого (базового) рівня. Про це повідомляє "Північно-бесарабський інформаційний портал". У Сокирянах вважають свою лікарню однією з найсучасніших та найоснащеніших з районниих лікарень в країні і не хочуть визначення центром округу Хотина, рохташованога за 100 кілометрів.

Не маючи достовірної інформації, у районі нерідко говорили про закриття медичного закладу. Було скликано сесію районної ради для того, щоб встановити всі обставини реформування і просити депутатів звернутись до керівництва області та держави, та не допустити знищення медичної галузі району. Переконувати місцевих жителів у користі реорганізації Сокирянської районної лікарні прибув заступник директора Департаменту охорони здоров’я в Чернівецькій області Юрій Лесюк. Під акомпанемент невдоволених вигуків чисельних гостей посадовець повідомив, що стратегія розвитку галузі формується Міністесртвом охорони здоров’я.

На сесії заявляли про неприпустимість включення Сокирянського району до одного госпітального округу з "недосяжним" Хотинським. Одноголосно присутні у залі засідань депутати Сокирянської районної ради підтримали звернення до Президента України, Уряду та органів влади Чернівецької області з пропозицією внесення змін до проекту розподілу краю на госпітальні округи та розглянути можливість створення госпітального округу з центром у місті Сокиряни, або ж перепрофілювати Сокирянську ЦРЛ у лікувальний заклад інтенсивного лікування 2-го рівня.

1


КОМЕНТАРІ (3)

что госпожа Андриец страшно стало? Скоро мы Сокиряны прийдем к вам и этот дебил Бурбак что уже усталая не поможет

avatar

Ccсекулярный

02 лютого 2017 22:50

avatar

Тамара Щербатюк

15 лютого 2017 17:21

avatar

Анатолій Білоткач

16 лютого 2017 12:18