Козак ховається від закидів Бурбака за спинами сокирянців

Козак ховається від закидів Бурбака за спинами сокирянців

30.06.2013, 22:21

На міському порталі Сокиряни (http://cokyra-city.cv.ua) розміщено матеріал Що думають з приводу продовження будівництва будинку культури пересічні сокирянці. Народний депутат України Максим Бурбак, нагадаємо, звинуватив чинну владу у бажанні, щось умикнути на спорудженні Будинку культури.

Марія Степанівна, пенсіонерка: неодмінно продовжити будівництво, у старому будинку культури дуже тісно і незручно під час проведення масових заходів.

Василь Іванович, пенсіонер: оце був на урочистій частині з нагоди випуску гімназистів, багато людей стояли в коридорі, бо в залі будинку культури були зайняті і «сидячі», і «стоячі» місця; то треба будувати...

Тетяна Іванівна, бухгалтер: щороку проводяться цікаві конкурси «Міні-міс Сокиряни». І завжди приходять багато людей, які не вміщаються не те що в залі, а й у фойє, коридорі, і дуже незручно почувають себе від жари маленькі учасниці шоу.

Василь Павлович, керівник установи: якось приїздив до райцентру симфонічний оркестр із Чернівців. На сцені будинку культури музикантам було дуже тісно, і їм можна було лише поспівчувати. Тому й не їдуть до нас танцювальні, театральні колективи, бо нема як нормально виступити, декорації поставити. В новому будинку культури така можливість буде… Ігор Вікторович, інженер, неодружений: заяву М. Бурбака вважаю абсурдною – це ж стільки вже грошей вкладено, і на тобі – будівництво, на думку нардепа, недоцільне. Маячня та й годі… Сподіваюсь на закінчення будівництва, може там буде й розкішна зала для реєстрації шлюбу…

Під час нещодавньої прес-конференції народний депутат України Максим Бурбак заявив наступне:

- Збільшення вартості будівництва будинку культури у Сокирянах робилося навмисне: для того, щоб можна було щось умикнути, десь щось приписати, купити канати – гирі, зробити так, щоб зацікавленим особам можна було щось повернути. – заявив під час прес-конференції народний депутат України Максим Бурбак. - Тому я буду вести повний контроль цього питання, в тому числі стосовно закупівлі балалайок, гітар і барабанів – чому це робить управління капітального будівництва і завершуючи актом виконаних робіт. Тому що акту виконаних робіт і здачі в експлуатацію тієї ж лікарні я ще не бачив. Тому з усією впевненістю заявляю: це так спеціально проштовхується, щоб залатати дірки, які ще не закрили по лікарні, щоб її здати в експлуатацію. А потім вже приступити до Будинку культури...

Цікаво, що саме управління капітального будівництва буде закуповувати гітари, балалайки, гирі і все інше. Я подивився, скільки це все вартує. Фотоапарат за 5 тисяч гривень, гиря 32 кг – 458 грн. штука – а тонна арматури – 8 тисяч. То може пилити? Шуро, чи дядько Козак, пиліть гирю, вони золоті! Або тут можна провести паралель з кінотеатром Чернівці – домашній кінотеатр – 4 млн. 167 тис. грн. Я запитав у пана Прокоп’єва, він каже, для кінотеатру «Чернівці» нове обладнання було закуплене за 1,5 – 1,7 млн. Тут 4 млн. 167. Канат для перетягування - 2 тисячі 583 грн., виходить метр канату 100 грн. Настільні ігри футбол, хокей – 1 комплект 4 тис 166 грн. Напевно це якийсь електронний хокей. Про холодильники по завищеній ціні я мовчу. Пан Козак поставив такі холодильники у лікарню, а тепер хоче обладнати ними Будинок культури. Дуже важко я добував цей документ. Це вперше управління капітального будівництва закуповує стільці, балалайки.

Коли кошторис цього будинку культури затверджувався у часи Куліша — тоді він становив 16 млн.грн. Потім зріс до 28 млн, у 2010 році — вже 36 млн, а зараз 60 млн. Така ж ситуація раніше була з Сокирянською лікарнею, кошторис якої зріс з 23 млн. до 60 млн, а лікарня досі не здана в експлуатацію.

Я готовий ще раз зустрітися з громадою району, показати документи і спитати Козака, як він буде це спростовувати.

1