Коваль взяв на контроль хід розслідування загибелі пілотів саморобного літака  в Лужанах

Коваль взяв на контроль хід розслідування загибелі пілотів саморобного літака в Лужанах

11.07.2013, 17:28

          10.07.2013р. пізно увечері в смт.Лужани Кіцманського району Чернівецької області на колишньому військовому аеродромі за невстановлених поки що причин розбився саморобний літаючий пристрій.

     - На превеликий жаль, в результаті падіння саморобного літачка загинули дві людини, - розповідає прокурор Кіцманського району Михайло Івонча, який виїжджав на місце трагедії. – Це 45-річний житель села Мамаївці та 42-річний чернівчанин. Відомості про кримінальне правопорушення (ч.3 ст.281 – порушення правил повітряних польотів- КК України) внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Досудове розслідування доручено провести слідчим Кіцманського райвідділу УМВС України в Чернівецькій області.

      Хід розслідування даного кримінального провадження прокуратурою області  взято на контроль. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Як повідомляє портал vidido.ua попередня версія трагедії - відмова системи керування:

- Таке враження, що при четвертому заході на посадку літак зірвався у штопор, - каже директор аероклубу «Крила Буковини» Степан Салогуб. – Але що сталося насправді, напевно ніколи вже не буде достеменно відомо. Адже такі літаки не є оснащені відповідними приладами.

Двоє буковинців - 45-річний житель села Мамаївці та 42-річний чернівчанин, - які загинули на саморобному літаку 10 липня, були членами аероклубу «Крила Буковини» і досить часто здіймалися в небо, вони пройшли льотні курси та не раз піднімалися в повітря. Про це molbuk.ua розповів директор авіаклубу “Крила Буковини” Степан Сологуб.

- Я зараз у від’їзді і не був присутнім при польоті, - сказав С.Сологуб. - Але, за розповідями інших членів клубу, літак раптом зірвався у штопор. Причини встановити буде дуже важко, адже такі простенькі літки не мають самописців, які фіксують парамети польоту.

За словами директора, авіаклуб “Крила Буковини” має 15 невеликих літаків, які були куплені та ремонтувалися і дороблялися ентузіастами.

Фото: molbuk.ua

1