Коваль доручив Харабарі перевірити, хто стежить за Бурбаком

Коваль доручив Харабарі перевірити, хто стежить за Бурбаком

23.07.2012, 23:19

Обласна прокуратура направила відповідне доручення начальнику УМВС України в Чернівецькій області щодо проведення перевірки фактів, викладених у зверненні голови Чернівецького обласного виборчого штабу Об’єднаної опозиції «Батьківщина», депутата обласної ради Максима Бурбака стосовно здійснення невідомими особами несанкціонованої фотозйомки його пересувань, - повідомили у прес-службі прокуратури Чернівецької області.

Раніше ми повідомляли, що за головою Чернівецького обласного виборчого штабу Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Максимом Бурбаком встановлено спостереження. Стежити за Максимом Бурбаком почали наступного дня після оголошення початку акції «Україна проти Януковича» в Чернівецькій області. Відтоді всі його пересування здійснюються у супроводі автомобілю з реєстраційними номерами СЕ 19-45 АН, із якого невідомі особи проводять несанкціонована фотозйомку. Керівництво обласного виборчого штабу висловлює стурбованість з приводу подібних дій та звернулося з відповідною заявою до прокуратури Чернівецької області.

Сьогодні, 23 липня, голова облдержадміністрації Михайло Папієв під час апаратної наради повідомив, що мав зустріч з Президентом України Віктором Януковичем в рамках його робочої відпустки в Криму, і Глава держави, зокрема, висловив вимогу забезпечити в регіоні всі умови для чесної та прозорої виборчої кампанії до Верховної Ради України.

«Президент України вимагає провести парламентські вибори бездоганно, згідно з міжнародними стандартами, і ми зобов’язані виконати цю вимогу, - зазначив Михайло Папієв. - Для всіх учасників виборчого процесу на Буковині мають бути рівні умови для ведення передвиборчої кампанії, норми чинного виборчого законодавства повинні неухильно дотримуватися всіма».

Голова облдержадміністрації доручив відповідним службам перевірити матеріально-технічне оснащення дільниць і їх готовність до голосування. «Для виборців, членів комісій, спостерігачів мають бути створені належні умови для вільного волевиявлення у день голосування, а весь виборчий процес повинен бути відкритим та публічним», - підкреслив глава крайової виконавчої влади.

 Михайло Папієв висловив впевненість, що на Буковині парламентські вибори 2012 року пройдуть чесно, демократично та прозоро, і жителі області оберуть до вищого законодавчого органу держави достойних депутатів.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Та  нахер кому здався цей Бурбак, щоб за ним стежили. Черговий піар.

avatar

Буковинці

23 липня 2012 23:40