У чернівецькому садочку  батьки зіграли костюмовану виставу для своїх дітей

У чернівецькому садочку батьки зіграли костюмовану виставу для своїх дітей

15.02.2014, 20:28

У садочку № 21 міста Чернівці вирішили провести свято «Знай свої права» у вигляді справжньої костюмованої вистави, як у театрі. Вихователі Тетяна Клесунова та Тетяна Колосівська зорганізували батьків та дітей. Батьки з радістю сприйняли ідею стати на час справжніми акторами: самі придумали костюми, пошили їх, продумали грим…

Батьки з дітьми розіграли уривки з казок «Золотий ключик», «Попелюшка», «Колобок» та ін., в яких порушуються права героїв. Наприкінці кожного уривку малята резюмували, які саме права казкових героїв порушили: на життя, чи на житло, чи на турботу, чи на якісне харчування..

- Батьки з радістю і захопленням бігали на репетиції після роботи, - розповідає вихователька Тетяна Клесунова.- А які розкішні костюми вони пошили! Карабаса-Барабаса, Кота Базіліо, Лиси Аліси, злої Королеви…Самі придумували текст, давали поради один одному. Кажуть, що сподобалося бути акторами, просять нових постановок!

На свято ми запросили фахівців з права: спеціаліста Головного управління юстиції в Чернівецькій області Василя Нахамко та члена Мідвідомчої координаційної ради з правової освіти населення області Ірину Головяцьку. Вони також були приємні вражені виставою, сказали, що навіть не уявляли, що у дитячому садочку можуть так фахово і цікаво пояснювати складні теми.

Наш корр. ФОТО М. ГРОСУ

1