Кордон з Румунією для російських фур і траса в Атаках для проїзду поки відкриті

Кордон з Румунією для російських фур і траса в Атаках для проїзду поки відкриті

29.02.2016, 16:56
Як повідомляли ЗМІ, у п’ятницю, 26 лютого, активісти чернівецької "Свободи”  розпочали акцію у двох пунктах пропуску - Порубному та Мамализі.
 
Наступного дня з’явилася інформація, що на Буковині біля кордону утворилася черга з 14 фур, які заблокували протестувальники.

Згодом Міністр Інфраструктури Андрій Пивоварський спростував інформацію про блокаду.

Як пояснив promin.cv.ua куратор акції Ярослав Когутяк, насправді "Свобода” не перекриває шлях російським вантажівкам.
- Ми не маємо права блокувати рух автомобілів, бо за це передбачено кримінальну відповідальність. Цього разу обмежилися попереджувальною акцією. У пунктах пропуску "Порубне” та "Мамалига” чатують наші хлопці. Таким чином ми хочемо нагадати владі, що потрібно дотримуватися своїх обіцянок, - заявив Я. Когутяк.

За словами пана Ярослава, акція носить безстроковий характер, і триватиме, доки влада не почує активістів. Інакше свободівці обіцяють вдатися до рішучиших дій.
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тепер, коли Польща відрила кордон для російських фур, Тягнибок раптом вирішив фури зупиняти, - Винничук
 
Тим часом, як пише видання Хотинські вісті,  Хотином   ширяться чутки, що сьогодні протестувальники перекриють трасу в Атаках. Як розповів учасник АТО, один з активістів Андрій Коломеєць, до середи траса буде відкрита. "Поки чекаємо на відповідь влади, однак намет в Атаках добровольці забирати не збираються. Наразі ситуація така, а далі поживемо – побачимо", – зазначив він.

За матеріалами http://promin.cv.ua/ та  Хотинські вісті

1