Затримані у Чернівецькій області контрабандні цигарки, можливо, виготовили в зоні АТО

Затримані у Чернівецькій області контрабандні цигарки, можливо, виготовили в зоні АТО

05.03.2015, 20:43

У вантажівці було 500 тисяч пачок фальсифікованих цигарок на понад 7 млн. грн.

Цей випадок трапився 2 лютого. Того вечора співробітники прокуратури спільно з працівниками фіскальної служби виявили вантажівку, в якій перевозили 500 тисяч пачок цигарок на понад 7 мільйонів гривень. За словами прокурора Чернівецької області Миколи Якимчука, сторонні особи намагалися тиснути на них, щоб це документування перенесли на ранок наступного дня, аби владнати цю ситуацію.

- У мене виникає логічне запитання – яким чином цигарки можуть потрапляти до Румунії, коли в Україні їх не бачили? Є чимало запитань до прикордонників та митників, - сказав він.

Свідченням того, що до контрабанди цигарок можуть бути причетні митники свідчить той факт, що 17 лютого в зоні митного контролю зупинено автомобіль, всередині якого у спеціально облаштованих тайниках в дошках-трансформерах, було 45 тисяч пачок цигарок на майже мільйон гривень. За день до затримання митники замитнили вантаж.

Відомості про цю подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. ст. 364 ККУ – зловживання владою або службовим становищем – за фактом сприяння працівниками митниці переміщення через кордон цигарок.

До речі, за попередньою інформацією, це не фальсифіковані цигарки, а з магазинів мережі duty-free.

Олексій МИКОСЯНЧИК

Джерело: vidido.ua

P.S.: Прокурор області також вважає, що крім митників стати на заваді таким випадкам повинні прикордонники. Микола Якимчук повідомив, що крім нового начальника Чернівецького прикордонного загону замінено 12 керівників прикордонного загону, що має покращити ситуацію з його охороною. 

1