Консульство так консульство: самовисуванець Бурбак чекає на Божика від 'Слуги народу' для спільного подання заяви про румунське і будь-яке інше громадянство (+ВІДЕО)

Консульство так консульство: самовисуванець Бурбак чекає на Божика від "Слуги народу" для спільного подання заяви про румунське і будь-яке інше громадянство (+ВІДЕО)

03.07.2019, 11:14

Народний депутат України Максим Бурбак, який знову балотується до українського парламенту на дострокових виборах Верховної Ради України, звернувся до кандидата у депутати Валерія Божика від партії "Слуга народу" подати реальну заяву до Генконсульства Румунії в Чернівцях щодо наявності у нього румунського громадянства. 

Про це Максим Бурбак заявив сьогодні під час брифінгу у Чернівцях

- Один з кандидатів в народні депутати по 204 виборчому округу, який по сумісництву є громадянином Румунії, заперечує наявність у себе такого паспорта. І для цього публікує лист до Генерального Консула Румунії в Чернівцях, в якому просить надати інформацію про "ймовірну наявність цього паспорта". Лист цей, правда, датований 3 червня 2019 року. Тобто задовго до дати реєстрації його кандидатом в депутати. І ці "наперед продумані дати " нагадують мені епопею з передвиборчою кампанією кандидатів в Президенти. Чи то з шапкою, яка горить. Але то я відволікся...  З виключною повагою до колеги кандидата і шанованого юриста нагадаю, що кожна брехня породжує наступну більшу брехню. Тому "ймовірно " не варто збільшувати її розміри, - сказав журналістам Максим Бурбак. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівецькій області кандидат у народні депутати України від партії "Слуга народу" і кілька інших мають громадянство Румунії - Максим Бурбак

Нардеп звернувся до СБУ, Національної поліції та ЦВК з проханням перевірити цю інформацію, адже кандидати присягнули на вірність румунському народу.

Український парламентар також повідомив, що готовий подати аналогічну заяву разом з кандидатом від партії "Слуга народу". І не тільки до румунського консульства, а до дипломатичного представнитцва будь-якої іншої країни світу. 

Тому що на відміну від Валерія Божика, який, як наполягає Максим Бурбак, має румунське громадянство, він має єдине - українське. 

Максим Бурбак заявив, що цілковито підтримує ідею Президента України Володимира Зеленського про "Державу в смартфоні", бо це справді зручно для громадян. 

А поки такої в Україні немає, він скористався її румунським аналогом. Ввівши до пошукового вікна бази даних ідентифікаційний код, який нібито належить панові Божику, він отримав позитивну відповідь, що такий громадянин Румунії справді існує. В базі даних також  співпали дата і рік народження з тими, які вказує у своїх документах пан Божик. 

Держава в смартфоні в дії. Разом з пресою скористались відкритим доступом до одного з румунських реєстрів. Перевірили дані Валерія Божика ,одного з кандидатів в народні депутати по 204-му виборчому округу, в якого є румунське громадянство. Дані підтвердились. Можете і ви перевірити:
http://www.euroavocatura.ro/validator_CNP.php

1