Конституційна реформа стане головною темою нової коаліційної угоди - Бурбак

Конституційна реформа стане головною темою нової коаліційної угоди - Бурбак

25.01.2016, 15:38

Переформатування уряду назріло давно. Разом з цим, необхідно оновити і коаліційну угоду, про що неодноразово наголошував прем'єр-міністр.

Про це на засіданні погоджувальної ради заявив голова фракції "Народний Фронт"Максим Бурбак.

"Угода має бути перетворена на політично та юридично зобов'язуючий документ з чітким графіком роботи та послідовністю кроків. Політична відповідальність членів коаліції повинна бути солідарною. Деякі члени коаліції повинні визначитись: вони працюють в коаліції реальній або вони працюють в опозиції разом з колегами з опоблоку", - сказав він.

При цьому нардеп наголосив, що ключовим елементом нової коаліційної угоди повинна стати конституційна реформа, яку треба обговорити під час референдуму.

"Необхідний новий суспільний договір між владою, яку обирав народ, і народом – як джерелом влади. Впевнений, що коаліція і фракції коаліції справляться з цим завданням", - пояснив Бурбак.

Крім того політик додав, що дії нинішнього коаліційного уряду могли би бути ще більш успішнішими, якби була повна підтримка парламентської коаліції.

Бурбак також нагадав, що за минулий рік в роботі уряду є чимало досягнень: зокрема, люстрація та скорочення чиновницького апарату, створення нової армії і національної поліції. Розпочата масштабна дерегуляція економіки, спрощення адміністративних послуг та інше.

Джерело: http://gazeta.ua/

1


КОМЕНТАРІ (1)

Новий суспільний договір???? Це ще що за поняття таке! Договір між владою і суспільством не укладається. Народ делегує свої повноваження обранцям. І їхня основна мета -працювати на благо народу. А ці урядовці явно із своїми функціями не справляються! Потрібен новий уряд! А не договір

avatar

Жанна

25 січня 2016 15:27