Консолідація навколо платформи руйнації країни – неможлива

Консолідація навколо платформи руйнації країни – неможлива

14.09.2016, 13:35

Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко впевнена, що влада в Україні повинна консолідуватись навколо спільної платформи задля успішного і сталого розвитку країну. Натомість, вище керівництво держави обрало хибну стратегію і тактику розвитку країни, що негативним чином відобразилось на соціальному, економічному і фінансовому житті українського суспільства.

«Для консолідації треба мати платформу навколо якої ми будемо консолідуватись. Навряд чи хтось захоче це робити навколо стратегії і тактики руйнації країни, яку сьогодні обрало вище керівництво країни», – сказала вона, коментуючи старт нового політичного сезону у ефірі програми «Велике інтерв’ю з Євгеном Кисельовим» на телеканалі «NewsOne».

За її словами, з часу завершення Революції гідності, українцям запропонували і реалізували план, що «призвів до колосальної економічної, соціальної і фінансової катастрофи».

«Це означає, що шлях обраний неправильно і платформи для єднання не існує», – наголосила Юлія Тимошенко.

Політик також зауважила, що для того, аби об’єднатись заради покращення економіко-соціального життя українців, передусім слід було до початку парламентської сесії зібрати стратегічну раду із залученням президента, КМУ, лідерів парламентських фракцій і керівництво ВРУ, і спланувати подальшу діяльність. Натомість, політики не продемонстрували бажання такого об’єднання і консолідації.

«Сьогодні президент зачитав довгу і незрозумілу промову. Потім сесійну залу залишили президент України, голова ВРУ, прем’єр-міністр України, а керівники фракцій залишились не почутими. Це не є єднання. Це просто образа людей, які хочуть від влади чітких кроків», – зауважила Юлія Тимошенко.

Коментуючи виступ президента України Петра Порошенка у Верховній Раді, вона зауважила, що слід «аналізувати виступ президента на предмет того, що він не сказав».

«Президент повністю обійшов стан справ у кожній родині. Він обійшов увагою те, що за 2,5 роки доходи людей впали, пенсії і заробітні плати були заморожені, а вартість продуктів харчування і послуг – зросли в рази. Такі рішення приймаються не на користь українців, а проти них», – підкреслила вона.

Наостанок політик додала, що парламент не мав права іти у відпустку в той час, як на Сході України триває війна, бо «війна канікул не має». «Якщо всі воюють – тоді всі на фронті, всі на роботі і займаються справами», – підсумувала Юлія Тимошенко.

https://www.tymoshenko.ua/news/konsolidatsiya-navkolo-platformy-rujnatsiyi-krayiny-nemozhlyva/

1