Конкурс на місце Куліша поки не розпочинали

Конкурс на місце Куліша поки не розпочинали

07.10.2016, 14:36

У Чернівецькій облдержадміністрації вже понад місяць є поважна вакансія – після звільнення у серпні Володимира Куліша залишається незайнятою посада першого заступника губернатора. 

- Держслужбовці від головного спеціаліста до заступників голови ОДА не можуть бути призначені за чиїмось бажанням – кандидати мають пройти відбір, який визначить того, хто найбільше підходить для посади, - розповів заступник начальника управління Національного агентства держслужби у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях Михайло ЛЄНЬКОВ. – Претенденти мають відповідати певним кваліфікаційним вимогам, подати пакет документів і пройти два етапи конкурсного відбору – електронне тестування і співбесіду в конкурсній комісії.

Як пояснив М.Лєньков, згідно з чинним законодавством, за поданням голови ОДА управлінням держслужби затверджується конкурсна комісія. Претенденти, чиї документи відповідатимуть необхідним вимогам, спочатку мають пройти електронне тестування (на знання законодавства про держслужбу, антикорупційного, Конституції України) – іспит здається на комп’ютері після отримання з Нацагенства коду доступу. Потім конкурсна комісія відбере з тих, хто отримає необхідну кількість балів на першому етапі, переможця.

Наразі конкурс на посаду першого заступника губернатора ще не оголошувався, ОДА поки не розпочала відповідну процедуру.

Джерело: molbuk.ua

1