“Кондитер-контрабандист”: молодий буковинець начинив торт 'Наполеон' сигаретами, а не заварним кремом (ВІДЕО)

“Кондитер-контрабандист”: молодий буковинець начинив торт "Наполеон" сигаретами, а не заварним кремом (ВІДЕО)

14.05.2021, 18:01

На кордоні з Румунією прикордонники затримали буковинця, який хотів провести контрабанду сигарет у дуже цікавий спосіб. На Буковині прикордонники в пункті пропуску "Порубне", що на кордоні з Румунією "спіймали" 23-річного місцевого мешканця, який замаскував контрабандні сигарети заварним кремом.

 Про це розповіли на facebook-сторінці Державної прикордонної служби України.

Торт “Наполеон” за класичним рецептом зовні, проте зовсім не солодкий гостинець всередині. “Кондитерський виріб” з коржами із 79 пачок сигарет намагався провезти до Румунії 23-річний буковинець.

Каверзну хитрість викрили прикордонники за допомогою сканера у пункті пропуску “Порубне”. 

Крім того, ще 79 пачок сигарет, суміш для кальяну та 40 стіків для електронних сигарет були складені в сумку для перенесення оргтехніки. Товари, оцінені у понад 11 тисяч гривень, у чоловіка вилучено.

"Кмітливий українець віз до Румунії гостинець – на вигляд звичайний торт "Наполеон", але виявилося, що "кулінарний шедевр" був приготований не за класичним рецептом. Головною сировиною для виготовлення кондитерського виробу були сигарети", - йдеться у повідомленні.

У прикордонній службі зазначають, що виявити контрабанду вдалось лише після перевірки за допомогою сканерів, адже "торт" насправді виглядав доволі правдоподібно. Зокрема у 23-річного контрабандиста окрім 79 пачок сигарет, вдалось також вилучити ще суміш для кальяну та 40 стіків для електронних сигарет, які він заховав у сумці для перенесення оргтехніки.

Товари прикордонники оцінили на суму  у понад 11 тисяч гривень та вилучили у контрабандиста.

1