Кому служить Студентський Парламент Буковини? (оновлено)

Кому служить Студентський Парламент Буковини? (оновлено)

11.12.2013, 23:23

Сьогодні, 11 грудня 2013 року, в приміщенні управління сім'ї, молоді та з гендерних питань Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької облдержадміністрації, відбулося V засідання ІІI сесії IІІ скликання депутатів Студентського Парламенту Буковини з питань підведення підсумків щодо проведеної роботи протягом 2013 року та планів на майбутнє.

Як повідомляє Департамент освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької облдержадміністрації, на засіданні були розглянуті наступні питання: про підведення підсумків благодійної акції «Подаруй дитині життя»; про результат проведення прибирання території Костела Пречистого Серця Ісуса; представлення єдиного пакету документів для всіх ВНЗ з метою розвитку володіння діловими паперами; про результат проведення заходів присвячених Дню боротьби з ВІЛ/СНІД; представлення плану заходів для соціального проекту – «Ліфт для користування»; про проведення 12 грудня Андріївських вечорниць.

В ході конструктивної бесіди було обговорено ряд заходів на початок 2014 року, серед них січневий Тетянин день - покровительниці студентства, вже традиційні Козацькі забави та святкування Дня закоханих.

Якщо вірити офіційному повідомленню, Студетський парламент Буковини вдав ніби в Україні загалом і на Буковині у молоді немає інших проблем, ніж Андріївські вечорниці чи День закоханих. Його депутати не почули мовчазного протесту своїх однолітків, які лише вчора  на Центральній площі в Чернівцях вимагали відпустити затриманих студентів. А сьогодні прийшли під будівлю управління МВС у Чернівцях.



Активісти принесли лист-звернення до начальника буковинської міліції Олександра Демидова. Молоді люди хочуть почути скільки чернівецьких правоохоронців перебуває нині у Києві, які їм поставлені завдання і як особисто начальник УМВС ставиться до сьогоднішніх подій у Києві, чи виконуватиме він злочинні накази.

До листа додається також перелік запитань, зокрема:

1. "Чи підтримуєте Ви Євромайдан?"

2. "Чи вважаєте правомірними дії "Беркуту" в ніч на 30 листопада?"

3. "Скільки представників чернівецької міліції чергують у Києві?" та інші.

Олександр Демидов до мітингувальників не вийшов. Як пояснили на вахті, наразі він проводить прийом громадян. Працівниця МВС, яка прийняла звернення людей, пообіцяла передати його Олександру Демидову.

Пікетувальники скандували "Міліція з народу" та "Міліція з народом", "Слава Україні" та інші.

Всього цього Студентський Парламент Буковини 11 грудня вдав, що не помічає. Хоча ще 3 грудня заявляв інше. То постає питання: кому він служить і що змінилося за тиждень?

 Водночас, як повідомили сьогодні під час прес-конференції члени обласного штабу національного спротиву, вони неодноразово запрошували до його складу представників буковинського студентства, проте ті категорично відмовилися. 

У 90-х роках, коли Україна лише виборювала незалежність, буковинське студентство було зовсім іншим. Молодь вимагала тоді виходу УРСР зі складу Радянського Союзу і не лише погрожувала страйком, але й вдавалася до нього, голодувала, вимагаючи відставки голови уряду Масола, відмовлялася служити в Радянській армії за межами України. На місцевому рівні - боролася за демілітаризацію навчального процесу, вимагала закриття військових кафедр при вузах, українізації навчального процесу тощо.  

Частково використано матеріали molbuk.ua та vidido.ua

1


КОМЕНТАРІ (14)

avatar

Николай Гакман

11 грудня 2013 20:16

автор что за бред?хватит тут писать того чего нету,что ты себе тут рейтинги поднимаешь?!скандалист херов! 

avatar

Максим

11 грудня 2013 21:48

avatar

Николай Гакман

11 грудня 2013 22:10

Розбирайтеся з - "Шановні педагоги, учні, студенти, батьки!
Ми раді вітати вас на сайті Департаменту освіти і науки молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації. Оскільки Департамент працює над демократизацією освітнього процесу, то ми пропонуємо вам через використання ресурсів всесвітньої мережі знайомитися з нашими досягненнями та спільними зусиллями вирішувати проблеми освітньої галузі. Бажаємо щоб сайт Департаменту став для педагогів помічником у навчанні дітей, для батьків - порадником у вихованні, а для учнів та студентів - надійним всезнаючим другом. Дорогі колеги, маємо надію на тісну співпрацю".

avatar

п.Гакману

11 грудня 2013 22:22

avatar

Николай Гакман

11 грудня 2013 22:59

avatar

Николай Гакман

12 грудня 2013 00:19

avatar

Андрій Кучуран

12 грудня 2013 00:35

avatar

Николай Гакман

12 грудня 2013 13:56

avatar

Андрій Кучуран

12 грудня 2013 18:53

avatar

Андрій Кучуран

12 грудня 2013 18:59

avatar

Николай Гакман

12 грудня 2013 23:40

СПБ - когорта прислужників, готових зайняти місця Папієва, Михайлішина та їм подібних. Як прикро, що вони зовсім не схожі на ту молодь, яка виборює свободу і європейський напрямок розвитку на майданах. Студенти,ви  побачили кого вибрали? Не приведи, Господи, щоб у нас в Україні на зміну нинішнім прислужникам лукавого прийшла така "еліта"!!!

avatar

михайло

13 грудня 2013 09:56

avatar

Николай Гакман

13 грудня 2013 11:14

avatar

Андрій Кучуран

14 грудня 2013 14:04