Комітет Рибака підтримав законопроект про покращення соціального захисту жителів Карпатського регіону

Комітет Рибака підтримав законопроект про покращення соціального захисту жителів Карпатського регіону

13.03.2018, 20:46

Насичений порядок денний засідання парламентського Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. 

Серед розглянутих сьогодні питань , членами Комітету підтримано та вирішено рекомендувати Верховній Раді прийняти за основу Законопроект №6439-д, мета якого - посилити законом державні гарантії для гірських та високогірних населених пунктів, покращити соціальний захист жителів Карпатського регіону, а також встановити правові основи для забезпечення екологічного, економічного та соціального розвитку гірських територій в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гірські і високогірні поселення Буковини отримають додаткові державні гарантії

- Необхідно зазначити, що цим законопроектом передбачається виокремлення в окрему категорію високогірні населені пункти, які розташовані на висоті 600 метрів і вище над рівнем моря, за умови, що не менш як 50 % сільськогосподарських угідь у межах населеного пункту розташовані на схилах крутизною 20 градусів і більше, - пояснив зміст законопроекту народний депутат України Іван Рибак. -  За рахунок розширення цих відповідних критеріїв деякі населені пункти України, наприклад місто Вижниця у Чернівецькій області, зможуть отримати статус гірський. А це допоможе покращити місцевий соціально – економічний розвиток.

- Сподіваюся, що вже найближчим часом ЗП №6439-д буде включений до порядку денного пленарних засідань ВР і підтриманий парламентом. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У високогірні школи на Буковині пропонують вкладати більше коштів

- Цього пленарного тижня Верховна Рада повинна сконцентруватися над вирішенням кадрових питань, - сказав Іван Рибак. -  Мова йде про обрання нового очільника НБУ, керівництва Рахункової палати, обрання омбудсмена, членів ЦВК, а також незалежного аудитора НАБУ для перевірки за 2016 рік. Необхідно дати державним структурам можливість ефективно виконувати свої функції. Тож сподіваюся, що вже в четвер вдасться знайти консенсус по кожному призначенню.

Світлина від Ivan Rybak.

1