Комісія з ліквідація книгарень скаржиться, що директори відмовляються співпрацювати з нею (оновлено)

Комісія з ліквідація книгарень скаржиться, що директори відмовляються співпрацювати з нею (оновлено)

18.06.2012, 22:58

Вже тиждень функціонує комісія, яку зібрали для виконання рішення про реорганізацію обласних комунальних підприємств книжкової торгівлі, яке прийняли на минулій сесії обласної ради. До сьогодні цей процес не можуть розпочати через непогодження усіх директорів книгарень. Вони катигорично відмовляються вступати до об"єднання, мотивуючи це тим, що досі немає жодного плану реорганізації, а відтак називають це все ліквідацією книгарень. Деякі ж все таки підписали документи на злиття. Це книгарні "Художня книга", "Українська книга", "Каменяр", директор останньої і є головою комісії з реорганізації, та "Магазин навчально-наочного приладдя". Керівникам обіцяють залишити їхні посади. Хоч це є своєрідним нонсенсом. Адже у паперах про злиття вказано, що до 1 липня цього року директори мають звільнитися та стати на чергу до центру зайнятості, провести інвентаризацію та здати баланси тимчасовій комісії. А от чи приймуть книгарів на роботу знову - це питання часу, обіцянок і совісті власниці цих підприємтв, якою є Обласна Рада. В разі якщо книгарі не підкорятимуться закону, їх обіцяють звільнити вже на найблищій сесії.

Олександр Ванзуряк, начальник управління з питань забеспечення повноважень щодо управління об"єктами спільної власності обласної ради: «Залишається тільки шукати якісь інші правові методи без їхньої участі проведення цієї реорганізації, що буде значно болючіше для всіх і. в принципі, може присести до припинення їхньої фінансово-господарської діяльності, в такому випадку не зрозуміло як передавати активи і є ще низка інших юридичних проблем».

Наразі у понеділок, 18 червня, мала відбутися зустріч комісії по реорганізації книгарень області з директорами книгарень, які не підтримали питання по реорганізації книжкових магазинів. Директори книгарень зустріч проігнорували. В ході дискусії члени комісії скаржилися на те, що директори книгарень відмовляються від співпраці з комісією. На комісії йшлося про інші правові методи вирішення конфлікту. Зокрема обговорювалося питання про звільнення директорів книгарень, оскільки вони не хочуть виконувати рішення сесії обласної ради про злиття підприємств. Згідно закону, директори звільняються та призначаються рішенням сесії обласної ради. Тому, швидше за все на наступній сесії депутати обласної ради більшістью голосів призначать нових директорів.

Джерело: mtrk.com.ua та bukpravda.cv.ua

1


КОМЕНТАРІ (11)

Знову влада діє як наперсточники! Ще до засідання так званої ліквідаційної комісії, всім директорам книгарень було направлено повідомлення, що їхні данні вже направлені на біржу праці, за підписом цариці мальони. Ця цариця сама без сесії вже звільнила директорів.

avatar

знаючий з ОДА

18 червня 2012 21:15

Дійсно на сьогодняшній день люба ліквідація, реорганізація вже існуючих книгарень прямо заборонена законом!

avatar

юрист

18 червня 2012 21:20

А їм начхати на закони! Їм би бабла побільше!

avatar

Читач

18 червня 2012 21:23

До директорів книгарень ніякої інформації про ніяку комісію не поступало. Єдине, що намагалися зробити представники управління з ОДА - це беззаконно звільнити керівників, так і не пояснивши фактичної причини звільнення. Гра в реорганізацію продовжується, на сцені з"являються нові діючі особи, а саме- Комісія!

avatar

Букініст

19 червня 2012 09:56

а букініст і надалі думає що все буде по-старому і вона далі буде жити приспівуючи.....

avatar

читач 2

19 червня 2012 19:36

Ти читач2 або дурний, або галиць!

avatar

читачу 2

19 червня 2012 23:56

хтось ну дуже не хоче назад в хімчистку на роботу

avatar

ворог

20 червня 2012 17:51

Ти ворог або дурний або галиць. Той в аркуші букваря мамалигу завертав, а ти напевно цими аркушами дупу підтирав.

avatar

ворогу

21 червня 2012 08:14

Ти ворог або дурний або галиць. Той в аркуші букваря мамалигу завертав, а ти напевно цими аркушами дупу підтирав.

avatar

ворогу

21 червня 2012 08:15

Ти ворог або дурний або галиць. Той в аркуші букваря мамалигу завертав, а ти напевно цими аркушами дупу підтирав.

avatar

ворогу

21 червня 2012 08:40

ну да піна з рота через те що до пенсії 1.5 року і треба десь пошаройобитись.у міську раду не взяли,продавцем не залишуть.теперечки з малолєтками по перфоменсах дуже не труснеш сракою

avatar

ворог

21 червня 2012 09:41