Комісія Малишевського шукала безкоштовні ліки для АТОвців і офіційно запросила в.о.міністра охорони здоров'я на Буковину

Комісія Малишевського шукала безкоштовні ліки для АТОвців і офіційно запросила в.о.міністра охорони здоров'я на Буковину

19.08.2016, 22:48

У п'ятницю, 19 серпня, відбулося позачергове засідання постійної комісії Чернівецької обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту, праці та підтримки учасників АТО і членів їх сімей. 

Як розповів BukNews голова постійної комісії Ігор Малишевський, з ініціативою провести позачергове засідання комісії виступили учасники АТО,  які потребують допомоги для вирішення своїх проблем.

- Проблема полягає у забезпеченні учасників бойових дій, на яких поширюється дія загальної пільги, рецептами на безкоштовне забезпечення ліками, - розповів BukNews Ігор Малишевський. - Дослідивши проблему ми з'ясували, що обласні комунальні заклади і установи загалом забезпечені безкоштовними ліками для даної категорії пільговиків. А проблеми, якщо виникають, то стосуються переважно закладів чернівецького міського і районного рівнів підпорядкування. Попри це ми звернулися до департаменту фінансів з пропозицією дослідити дану проблему і, по можливості, виділити додаткові кошти для забезпечення АТОвців безкоштовними ліками. Зокрема, обласною програмою передбачено на ці цілі 22 мільйонів гривень,  але виділено поки що тільки 9. Члени комісії також звернулися до голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна сприяти у вирішенні даного питання.

Комісія також підтримала ініціативу свого голови запросити на Буковину в.о.міністра охорони здоров’я України Уляну Супрун. 

Голова постійної комісії Чернівецької обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту, праці та підтримки учасників АТО і членів їх сімей Ігор Малишевський обґрунтував свою пропозицію потребами галузі. Зокрема він переконаний, що такий візит міг би сприяти вирішенню багатьох нагальних проблем, які стоять перед медичною галуззю краю. 

Проте успішним він буде тільки в тому разі, якщо не обмежиться традиційним для такого рівня візитів спілкуванням з представниками профільного департаменту та відвідуванням одного-двох спеціально підготовлених об'єктів. 

- Вважаю, що міністр також має зустрітися з депутатами обласної ради, профільної комісії і представниками громадськості, - сказав Ігор Малишевський. 

1


КОМЕНТАРІ (1)

А де коментарі поділись? Напевно когось не влаштовує думка розумних медиків. По команді опублікували сміття, по команді видалили коментарі.

avatar

Олександр

21 серпня 2016 12:06