Комісія Малишевського розбиралася з родинними зв’язками в колективі дитячого протитуберкульозного санаторію

Комісія Малишевського розбиралася з родинними зв’язками в колективі дитячого протитуберкульозного санаторію

22.02.2016, 21:56

В Чернівцях у дитячому протитуберкульозному санаторії профільна комісія вивчала конфлікт всередині колективу

Постійна комісія Чернівецької обласної ради з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх сімей відвідала обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Садгора». Підставою для візиту в саме цей медичний заклад стало звернення, яке надійшло від ГО «Ніхто крім нас».

Комісія на чолі з депутатом обласної ради від фракції УКРОП Ігорем Малишевським спільно з активними громадянами-учасниками АТО та афганцями ознайомилася з роботою та структурою лікувально-профілактичного закладу.

Заклад обслуговує діток з діагнозом туберкульоз та іншими хворобами легень. Відповідно, в установі є 2 відділення: фтізиатричне та пульмонологічне. В санаторії функціонує своя лабораторія, рентген-кабінет (потребує нового апарату), сольова шахта, кабінет фіз.процедур, масажний та стоматологічний кабінети.

Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Садгора» у 2015 році був профінансований більше ніж на 12 млн.грн. Левова частка коштів витрачена на виплату заробітної плати, харчування, комунальні платежі, лікувальні засоби, доплати педагогам. Зазначимо, у штатному розкладі зайнято 186 ставок – медичний персонал та педагоги, адже під час довготривалого стаціонарного лікування маленьких пацієнтів (60-90 діб) у санаторії діє школа.

Поточний ремонт у 2014-2015 р.р державою не фінансувався. Ліками санаторій забезпечується централізовано згідно державних програм.

Не зважаючи на недостатнє фінансування, лікувально-профілактичні заходи і харчування пацієнтів здійснюється на належному рівні.

Головний лікар дитячого протитуберкульозного санаторію «Садгора» тісно співпрацює  з державними та закордонними благодійними фондами, завдяки чому в попередні роки санаторій отримав фінансування на обладнання у сумі більше 1 млн. грн.

В співпраці з канадськими благодійниками укомплектовано новий стоматологічний кабінет і заплановано оновити  харчоблок та їдальню.

На території санаторію облаштовано ігровий та спортивний майданчики.  На балансі установи також є машина швидкої допомоги, якій вже більше 10 років, і яка потребує заміни.

Під час візиту постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх сімей співробітники обласного дитячого санаторію «Садгора» влаштували збори колективу.

На зборах підтвердилися факти зі звернення ГО «Ніхто крім нас» стосовно родинних зв’язків в колективі. Комісія вважає, що наявність на посадах в одному медичному закладі родичів створює напругу в колективі, навіть якщо вони не займають керівні посади, а посади середнього медичного персоналу.

На зібранні звучали і скарги колективу стосовно працівників, освіта яких не відповідає займаній посаді. Звернули увагу члени комісії також на те, що частина персоналу працює на більше ніж одну ставку, а частина має менше однієї ставки.

Члени постійної комісії заслухали всі сторони конфлікту і представника профспілок, яка надала протоколи попередніх зборів з рішеннями трудового колективу санаторію стосовно конфлікту. Директор санаторію також доповів профільній комісії, що скарги колективу розглядалися департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації та облрадою, по скаргам є і судові рішення.

Вивчивши роботу комунальної установи та заслухавши всі сторони конфлікту, комісія візьме до уваги всю зібрану інформацію і обговорить проблему на своєму засіданні.

1


КОМЕНТАРІ (3)

хороша практика, розібратися з родинними зв'язками у всіх лікарнях області! відкриється багато цікавої інформації, корупційних схем і родинних зв'язків та бізнесів в лікарнях! 

зверніться до простих санітарок, вони вам все розкажуть в кожній лікарні.

avatar

Лікар

22 лютого 2016 21:11

Що цей сєпар Юра Ковалец робить там?  

avatar

ато

22 лютого 2016 21:56

Ковальцю нема чим більше зайнятися, як шукати родинні зв,язки між медсестрами і санітарами та ковирятися у мізерних ставках персоналу санаторію?! Це що - велика проблема? Аж така, що треба усім натовпом туди бігти, розставивши пальці віялом? Про основні проблеми цього закладу видатна комісія під проводом укропів якраз мовчить, бо їх не бачить. Їм справжні проблеми - по барабану! Прикро бачити Кобевко за такою "роботою".

avatar

Ковалець, не ганьби загиблих хлопців!

22 лютого 2016 23:46