Коментар представників Чернівецької міської організації партії ВО «Батьківщина» щодо заміни вікон у приміщенні по вул. Головній, 22

Коментар представників Чернівецької міської організації партії ВО «Батьківщина» щодо заміни вікон у приміщенні по вул. Головній, 22

17.04.2016, 17:20

Як повідомив голова Чернівецької міської організації партії ВО «Батьківщина» Олександр Пуршага, «керівництво Театру ляльок клопоче про заміну всіх вікон в цьому приміщенні – через їхнє пошкодження від часу, трухлявість, прогнивання і утворення щілин, що не забезпечує енергозбереження.

Тож 4  вікна в приміщенні по вул. Головній, 22, були замінені за погодженням директора театру. Вікна коричневі, покриті захисною плівкою, яка знімається після монтажу – тобто збережені і колір, і конфігурація вікон.

Загалом заміна всіх вікон у цьому приміщенні - це лише частина ремонту, який передбачається. Головне, що тут робитиметься - це ремонт даху, який багато років протікає, а це загрожує існуванню історичної будівлі загалом. Вже виготовлена проектно-кошторисна документація на такий ремонт – заміну всіх вікон і ремонт даху.

Як керівник підприємства, яке свого часу здійснювало ремонтні роботи в приміщеннях Резиденції Митрополитів - архітектурній пам'ятці, яка внесена до списку ЮНЕСКО, і як керівник структурного підрозділу ОДА, я абсолютно усвідомлюю всі вимоги до виконання подібних робіт, і майбутні роботи також будуть виконані з цілковитим дотриманням таких вимог».

Заступник голови міської організації партії ВО «Батьківщина» Наталя Коцур:

«Заміну вікон було погоджено з директором та головним інженером лялькового театру, в якому ми орендуємо приміщення. Старі вікна – попри те, що вони геть трухляві і прогнилі – зняті дуже акуратно і передані для зберігання на склад. Також проводилася ревізія електропроводки.

З директором театру обговорювалася можливість ремонту електропроводки, подальшої заміни усіх вікон в приміщенні і капітальний ремонт даху – потреба в цьому вже стала нагальною, приміщення руйнується через протікання і вологу». 

Прес-служба обласної організації партії ВО "Батьківщина"

ДОВІДКОВО: 

В колишньому Будинку Полковника, який збудований у 1782 році, і є найстарішим будинком у Чернівцях (зараз це Ляльковий Театр) - офіс політичної партії ''Батьківщина'' встановили 4 металопластикові вікна, варварські вмонтувавши їх у стіну. 

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав громадський активіст Артем Жук.

Хлопець вимагає від влади негайно прийняти міри і відновити архітектурну спадщину. Нагадаємо, в історичному центрі Чернівців проводити ремонт фасадів, замінювати вікна і двері можна лише з дозволі відповідних управлінь та відділів. Швидше за все, цією нормою, в цьому випадку знехтували.

Фото: Артем Жук. Фейсбук

1