'Команду Михайлішина' та 'Рідне місто' не зареєстрували депутатами: Продан не виключає, що реєструватися доведеться навіть через суд (ОНОВЛЕНО)

"Команду Михайлішина" та "Рідне місто" не зареєстрували депутатами: Продан не виключає, що реєструватися доведеться навіть через суд (ОНОВЛЕНО)

28.12.2020, 10:49

Чернівецька міська територіальна виборча комісія не  зареєструвала депутатами Чернівецької міськради кандидатів від політичних партій "Команда Михайлішина" та "Рідне місто".

Про це у коментарі кореспонденту molbuk.ua повідомила голова ТВК Анастасія Сімак.

За її словами, у суботу, 26 грудня, комісія не провела засідання у зв’язку з відсутністю кворуму.

Водночас Сімак додала, що Чернівецька міська ТВК збереться на засідання у понеділок, 28 грудня. Засідання Чернівецької міської ТВК заплановане сьогодні о 18:00. Про це у коментарі ІА АСС розповіла голова Чернівецької міської ТВК Анастасія Сімак.   

Раніше повідомлялося, що представники політичних партій "Команда Михайлішина" та "Рідне місто" подали заяви до міської територіальної виборчої комісії щодо реєстрації їх новообраними депутатами Чернівецької міськради. Крайній термін подачі заяви на реєстрацію депутатом - 30 грудня. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Команда Михайлішина» і «Рідне місто» подали заяви до ТВК щодо реєстрації депутатами Чернівецької міськради

«Спекуляції щодо заяв до ТВК - це політичні ігри міського голови та партії-переможця. От позавчора чотири депутати «Народного Контролю» подали заяви, а їх досі не розглянули. Коли їм треба захопити владу, терміново збирається комісія за 10 хвилин. Абсолютний вплив має «Єдина Альтернатива» на комісію, тобто вона її контролює. Уже одного члена комісії зробили радницею міського голови. А ще недано вона була юристом на фірмі «Рома». Почали вони свою роботу негарно і неправильно», - зазначив Василь Продан у коментарі https://acc.cv.ua/ 24 грудня.

Згодом, Чернівецька міська територіальна виборча комісія на засідання 24 грудня таки зареєструвала новообраними депутатами Чернівецької міської ради чотирьох ще представників партії "Народний контроль". Зокрема, комісія зареєструвала депутатами міськради Яну Брус, Івана Гончарюка, Світлану Каглянчук та Олександра Швеця. Обранці цієї політсили зареєструвались  у ТВК для отримання мандатів ще 22 грудня.

Василь Продан не виключає, що  депутатам прийдеться реєструватись навіть через суд.

Щодо судової справи депутатки Олевич від «Команди Михайлішина» проти рішень ТВК Василь Продан зазначив, що справу затягують спеціально, пише ІА АСС.

«Зрозуміло, що це комусь вигідно. І не важко здогадатись, кому саме. Ми б хотіли, аби це вирішили якнайшвидше. У терміни, передбачені по закону для виборчого процесу – 2 доби. Втім, після переведення справи у звичайний розгляд, процесу може тривати і пів року», - каже Василь Продан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Суперечить принципам демократії": екссекретар Чернівецької міськради про сесію нового скликання у коментарі Суспільному

1