Колишній чернівчанин судитиметься з росіянами через втрати в Криму

Колишній чернівчанин судитиметься з росіянами через втрати в Криму

23.07.2015, 22:11

Андрій Пишний: «Ми обіцяли, що будемо з найкращими. В арбітраж ми підемо з командою, яка має досвід перемог у суперечках з Росією»

 Голова правління Ощадбанку повідомив про обрання юридичного представника у спорі проти Російської Федерації. Юридична фірма Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan LLP  – світовий лідер з вирішення міжнародних спорів – буде представляти Ощадбанк у спорі проти Росії, що пов’язаний із втратою інвестицій у Криму.

«Ми обіцяли, що будемо з найкращими. Наразі з нами люди, які були безпосередніми учасниками та архітекторами перемоги ЮКОСу в суперечці з РФ. Це найбільш успішна компанія, професіоналізм якої підтверджений девятьма позитивними судовими рішеннями з десяти. Отже, в арбітраж ми підемо з сильною командою, яка має досвід перемог у спорах з Росією», – заявив Андрій Пишний.

Квінн Емануель (Quinn Emanuel) по праву вважається видатною фірмою, що спеціалізується винятково на найбільших, найскладніших та найвідповідальніших спорах. Маючи 18 офісів по всьому світу та більш ніж 700 юристів, що сконцентровані виключно на роботі зі спорами, Квінн Емануель досягла успіху приблизно у 90% випадків усіх заключних слухань, вигравши для своїх клієнтів більш ніж 28 млрд. доларів США за результатами судових рішень та мирових угод тільки протягом двох останніх років. Квінн Емануель практикує виключно спори та визнана в них найкращою.

Арбітражна практика Квінн Емануель з інвестиційних договорів є винятковою. Партнери фірми працювали над сотнями арбітражних розглядів за інвестиційними угодами як проти, так і від імені та за дорученням держав.  Вони є лідерами у своїй галузі і брали участь в арбітражних розглядах проти держав по всьому світу, з особливим  фокусом  на країнах СНД. Маючи потужний резерв висококваліфікованих спеціалістів, Квінн Емануель зібрала видатну команду, щоб представляти Ощадбанк.

Серед представників Квінн Емануель, які будуть у команді, Джон В. Квінн – партнер-засновник фірми.  Пан Квінн є одним з найбільш поважних юристів з розгляду спорів у світі, якого провідні видання світу називають «юридичним  титаном» та «визнаним  генієм судових спорів».

Ключову роль у команді, яка представлятиме Ощадбанк, буде відведено Алексу Гербі – шанованому юристу у вирішенні спорів, який спеціалізується на Росії та країнах СНД, професіоналу з  глибокими знаннями, розумінням цих ринків та багатим досвідом успішного вирішення  міжнародних суперечок.

Також у команді буде Стівен Йагуш, Голова Міжнародного Арбітражу компанії. Пан Йагуш є одним з найбільш визнаних і шанованих арбітражних практиків і арбітрів у світі. Він має значний досвід роботи як адвокат та арбітр у спорах, пов’язаних із Росією та країнами СНД. Провідні видання визнають пана Йагуша одним з найкращих адвокатів та найвидатніших фахівців з арбітражних розглядів за інвестиційними угодами. Нещодавно йому було присуджено нагороду «Кращий юрист з міжнародного арбітражу у Великій Британії».

Варто відзначити Філіпа Пінсоля, який очолює офіс Квінн Емануель у Парижі. Пан Пінсоль був одним з трьох юридичних консультантів та фактично ключовим стратегічним архітектором команди, яка здобула перемогу у справі акціонерів ЮКОСа проти Росії. Він перейшов до Квінн Емануель, визнаючи її статус як фірми номер один у світі з вирішення спорів. У жовтні 2014 року пан Пінсоль отримав нагороду «Арбітражний консультант року у Франції», а у грудні 2014 року був названий юристом року у Франції в галузі вирішення енергетичних спорів. Додатково до досвіду пана Пінсоля у справі ЮКОСа інші партнери Квінн Емануель також мають значний досвід досягнення успіху у вирішенні значних за обсягом спорів проти російських інтересів. У середині 2014 року Алекс Гербі та Стівен Йагуш досягли величезного успіху в арбітражному провадженні Торгової Палати Стокгольма у справі іноземного інвестора проти російського державного підприємства. У результаті команда Квінн Емануель виграла справу на суму понад 150 млн. ол.. США з компенсацією всіх витрат на арбітражне провадження та юридичних витрат.

На рівні партнера команду представлятиме доктор Ентоні Сінклер, провідний спеціаліст у сфері арбітражу за інвестиційними угодами, який виступав радником у десятках подібних спорів. Пан Сінклер є співавтором провідних публікацій на цю тему, а його роботи в галузі міжнародного інвестиційного права та міжнародного арбітражу широко відомі.

Нагадуємо, що 08.07.2015 року Ощадбанк направив офіційне письмове повідомлення до уповноважених представників Російської Федерації щодо претензій, які випливають з незаконного поводження з інвестиціями, що належать Ощадбанку в Криму, в порушення численних положень Угоди між Урядом Російської Федерації та Кабінетом Міністрів України щодо заохочення та взаємного захисту інвестицій, підписаної 27 листопада 1998 року, а також міжнародного права.

Прес-служба Ощадбанку

1