Коломієць здивований, Мунтян задоволений

Коломієць здивований, Мунтян задоволений

17.03.2014, 14:41

Відставка Михайла Романіва з посади голови Чернівецької облдержадміністрації ймовірно спровокує деяку конфронтацію серед політичних сил, які нині формують владу. Принаймні думки щодо того, чи варто було вимагати відставки Романіва, якого лише в суботу призначено на посаду, в активістів та лідерів буковинських політичних сил розійшлися.

Кореспондент поспілкувався на цю тему з головою обласної організації ВО "Батьківщина" Іваном Мунтяном та лідером чернівецького Автомайдану, активістом УДАРу Олексієм Коломійцем. 

Ось що вони заявили:

За словами координатора чернівецького Автомайдану, ударівця Олексія Коломійця, буковинці мали б довіритися рішенню влади.

«Дійшло до того, що ні Яценюк, ні Турчинов нікого не можуть призначити. Кого ми поставимо? Кого вибрав народ на Майдані? Призначив тих людей, про кого ми зараз говоримо. Навіщо зараз рубати шашкою? Наприклад, я був членом виконавчого комітету міської ради але мене знову обрали бо я боровся із тим бандитським режимом. А Михайло Романів вже був губернатором і що можна поганого сказати про його роботу? Якщо були чи є якісь недоліки, ну то покажіть їх», - зазначив Коломієць.

Він додав, що питання призначення Романіва на рівні області не обговорювалося. «Ми особисто нікого не розглядали, нам запропонували кілька кандидатур. Безумовно, що обрали ту людину, яка має досвід», - сказав ударівець.

Натомість голова Чернівецької обласної організації ВО «Батьківщина» Іван Мунтян підтримує ініціативу громади.

 «Я вчора на віче чітко сказав, нам потрібно обєднатися і не допустити до влади маленьких януковичів, аби вони робили те, що робилося до цього часу. От подивіться скільки людей, невже нема кому працювати? Більше того, скільки часу в нас нема губернатора, нічого не руйнується, зарплати виплачуються. Нам треба достойну людину, яка не причетна до колишньої влади. Проблем би не було, якщо б призначили людину, яка не викликала такого обурення людей», - сказав Іван Мунтян.

Нагадаємо, Михайла Романіва у суботу призначили головою Чернівецької ОДА. Сьогодні, 17 березня, на вимогу Правого сектора, він подав у відставку.

БукІнфо

1