Кожен п’ятий депутат Чернівецької міської ради приховав свій бізнес у деклараціях за 2014 рік. Лідирують представники 'Рідного міста'

Кожен п’ятий депутат Чернівецької міської ради приховав свій бізнес у деклараціях за 2014 рік. Лідирують представники "Рідного міста"

18.04.2016, 20:35

Про це йдеться у матеріалі на сайті "Наші гроші".

Чернівецька міська рада VII скликання налічує 42 депутата. З них 9 не задекларували або не повністю задекларували свій чи/та родинний бізнес. Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ).

Депутати міськради приховали від декларацій щонайменше 12 фірм. У 6 випадках йдеться про бізнес самих  депутатів, у 3 – членів їх родин,  ще 1 випадок спільного родинного бізнесу.

Депутат з партії "Рідне місто" Анатолій Чесанов не вказав в декларації дві власні фірми. Депутат від партії "Блоку Петра Порошенка "Солідарність"Василь Максимюк вказав в своїй декларацій розмір внесків до статутного капіталу підприємств у сумі 174 тис грн, однак у двох фірмах розмір його внеску виявився значно більшим – 1,22 млн грн. Ростислав Білик теж не вказав у декларації дві фірми, в одній з яких співвласником є він, а в другій – його дружина.

Інші депутати не вказали у деклараціях по одному підприємству, в яких вони чи їх родичі є власниками або співвласниками.
Стосовно сфери незадекларованого бізнесу, то 5 фірм пов’язані з сільським господарством та  продуктами харчування, 3 – торгівлею, по одній – з будівництвом, орендою машин, виробництвом напоїв, виробництвом цегли та черепиці.

Найбільше порушників серед депутатів Чернівецької міськради виявилося у фракції партії "Рідне місто" – 3 особи. Окрім того, від ВО "Свобода" та партії "Блоку Петра Порошенка "Солідарність" бізнес не задекларували по 2 депутати, з "Батьківщини" та "Самопомічі" – по одному.

Нагадаємо, згідно з законом "Про засади запобігання і протидії корупції"усі депутати повинні були подати декларацію про доходи за 2014 р., в якій мали вказати інформацію про розмір внесків до статутного капіталу товариств, підприємств або організацій – своїх та своєї родини.

Довідково:

Інформацію сайту "Наші гроші" прокоментував депутат Анатолій Чесанов (фракція "Рідне місто"). Свій коментар він залишив під постом Манолія Ткачука у ФБ. Депутат, зокрема, написав:

Анатолий Чесанов Інформація стасовно мене не відповідає дійсності. Заявку на сайт "Наші гроші " - сайті Джерела я розмістив, чекаю можлиивості аби надати докази для спростування. Інших шляхів не знайшов,- на сайті жодного контакту!

Проте Манолій Ткачук  не повірив і додав свій коментар.  

 Пане Анатолий Чесанов! І вам не соромно ось так прямо в очі людям брехати?! Може ви ще й сайт Міністерства юстиції звинуватите у розповсюдженні недостовірної інформації? Ви брехло, пане Чесанов!!!!
 
 
 




1


КОМЕНТАРІ (1)

Хто такий Манолий ткачук? Кажуь шо то антонюк пише. можливо і так, але геть тупенький цей манолій

avatar

ху из Манолий Ткачук? ))))))

18 квітня 2016 20:14