'Кнопкодави' 'проштовхували' питання для екс-керівника Партії регіонів у Чернівецькій області Миколи Романюка

"Кнопкодави" "проштовхували" питання для екс-керівника Партії регіонів у Чернівецькій області Миколи Романюка

09.02.2017, 18:29

Депутат Чернівецької міськради заявив про факти кнопкодавства, які він зафіксував на попередньому засіданні міськради 2 лютого.

Про це сьогодні на продовженні чергової сесії повідомив депутат фракції БПП Андрій Романчишин. 

Зокрема, він сказав, що факти кнопкодавства були ним зафіксовані минулого четверга на сесії міськради під час голосування за питання №30.

Він повідомив, що згідно із результатами поіменного голосування, рішення, яке стосувалося земельної ділянки на вулиці Руській, підтримали 23 депутати міськради, у той час, як у сесійній залі були присутніми значно менше депутатів.

"Ви бачите, що у нас в рядах, де сидять депутати, сидять посторонні люди. Це - помічники, чи знайомі, брати, свати... Особливо ми це бачимо з правої сторони", - зазначив Романчишин.

Водночас він повідомив, що на момент голосування у сесійній залі були відсутніми двоє депутатів фракції "Батьківщина" - Тарас Бабух і Артур Мунтян. Проте, згідно із результатами поіменного голосування, вони брали участь у голосуванні.

"Ви бачите, що нас проголосували 23. Після того ми з колегою Грековим подивилися, що нас не є дуже багато. І наша фракція не дуже давала голоси. Тоді я взяв роздруківку поіменного голосування. Ми побачили, що представників "Батьківщини" було всього-навсього 5 чоловік. Це був пан Пуршага, пан Бурега, Сорохан, Казимірович і Гаїна. Гаїна сидів у секретаріаті, якщо ви пам’ятаєте. А по голосуванню дало 7 голосів від "Батьківщини". І я побачив, що скористалися картками, які залишили депутати Бабух і Мунтян. На місці Бабуха взагалі сидів Олександр Шведик з департаменту. А біля нього сидів оцей хлопець, я не знаю, він часто в нас відвідує сесії. Вже учасник голосування, я так зрозумів. На превеликий жаль, у нас відбулося кнопкодавство. Я не думаю, що після Революції Гідності, після того, як ми в неділю проводжали воїна, ми можемо таке робити", - сказав депутат.

Романчишин зауважив, що питання, за яке "кнопкодавили", "проштовхувалося" для колишнього керівника Партії регіонів у Чернівецькій області Миколи Романюка.

"Більше того - знову зверну увагу, що дане питання проштовхувалося для Партії регіонів, для пана Романюка. Саме проштовхувалося", - сказав депутат.

Він закликав міського голову Олексія Каспрука не підписувати рішення №30, а також дати доручення регламентній комісії міськради щодо вивчення ситуації з кнопкодавством.

"Я прошу, щоб у залі був порядок. Щоб у рядах, де сидять депутати, не було сторонніх людей. Щоб не робили тусовку під кінець дня, і щоб не було таких голосувань", - заявив Романчишин.

У відповідь на заяву депутата Каспрук звернув увагу на статтю 34 Регламенту Чернівецької міськради, в якій зазначено, що "у випадку неможливості бути присутнім до кінця пленарного засідання ради, депутат зобов’язаний здати картку для голосування працівнику відділу організаційної роботи та контролю".

Водночас керівник юридичного відділу міськради Олександр Шиба зауважив, що Регламентом передбачено, що на місцях для сидіння депутатів не дозволяється сидіти постороннім особам.

Джерело:  molbuk.ua

1