Кличко очолив партію Порошенка, а партія Яценюка не піде на вибори (+ВІДЕО)

Кличко очолив партію Порошенка, а партія Яценюка не піде на вибори (+ВІДЕО)

28.08.2015, 18:18

Партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" та УДАР об’єднуються в одну політичну силу – таке рішення підтвердив ХІІ позачерговий з’їзд партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність", повідомляє прес-служба БПП.

Віталій Кличко та ще 18 членів "УДАРу" увійшли у БПП.

Делегати з'їзду одноголосно проголосували про злиття партій.

Кличко і 18 його соратників вийшли з "УДАРу" і увійшли в БПП-Солідарність.

Головою партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" обрано Віталія Кличка.

“Сьогодні ми створюємо єдину політичну силу, яка усвідомлює свою відповідальність за те, що відбувається в країні. За ефективні реформи, за реальні зміни, за перспективи нашої держави. Ми сьогодні робимо відповідальний крок.  Як ніколи можливий реванш старих сил. Сил, проти яких боровся Майдан, сил, які розстрілювали українських патріотів на Майдані. Тому ми не повинні допустити помилок минулого”, – заявив Віталій Кличко.

Партійний з’їзд ухвалив нову редакцію Програми партії, а також новий склад Центральної ради партії.

Партія "Народний фронт" вирішила не брати участь у місцевих виборах.

Про це в п'ятницю на брифінгу заявив прем'єр-міністр і лідер НФ Арсеній Яценюк, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Партія "Народний фронт" не висуває своїх кандидатів на місцевих виборах", – сказав він.

"Це не національні, а місцеві вибори, і народ України повинен вибрати нових представників до органів місцевого самоврядування", - додав Яценюк.

Він також відзначив важливість того, щоб всі демократичні партії не допустили "реваншу Януковича і не допустили розколу у демократичному таборі".

У свою чергу заступник голови фракції "Блок Петра Порошенко" Ігор Кононенко раніше заявив журналістам, що партія готова піти на місцеві вибори з окремими членами "Народного фронту".

"Якщо "Народний фронт" прийме рішення, що він не бере участь у місцевих виборах, питання про участь окремих членів "Народного фронту" в місцевих виборах від нашої політичної сили – так, це можливо", – заявив він.



Згідно з опитуванням КМІС, станом на початок червня за партію Порошенка готові були проголосувати 21,2% виборців, за партію Яценюка - 4,1%.

Як відомо, місцеві вибори відбудуться 25 жовтня.

1